Jarle Pedersen ble onsdag presentert som Norges nye skøyte-landslagssjef. Samtidig ble det klart at han får med seg Johann Olav Koss som assistent. Dermed er det endelig klart hvem som skal lede skøytelandslaget videre etter at Peter Mueller mandag fikk sparken.

- Jeg har takket ja til å bidra med min tidligere skøyteerfaring i en utfordrende situasjon for Norges Skøyteforbund, sier Johann Olav Koss i en pressemelding.

Overrasket
Mens det var ventet at Jarle Pedersen skulle bli ansatt som hovedtrener, var Koss sitt navn mer overraskende. Den norske skøytelegenden tar permisjon fra sjefsjobben sin i Right to Play for å hjelpe Bøkko og de andre norske løperne ut sesongen.

- Jeg hadde ikke trodd at Koss var ledig på markedet, så jeg er også overrasket over at han ble ansatt. Men jeg er veldig positiv til dette, sier skøyteveteran Øystein Grødum til Nettavisen.

Han mener løsningen som nå er kommet på plass er god.

- Det var viktig å få på plass en løsning raskt, og det har man klart. Jeg tror dette er en bra løsning, sier Grødum.

I tillegg til å være en bra løsning, mener han det var den eneste mulige.

- Jarle Pedersen var den soleklare favoritten, og det var ingen andre kandidater som ville vært samlende nok, sier Grødum.

- Kan ikke kapitulere
Eskil Ervik ble før sesongen overtalt av Peter Mueller til å gjøre comeback for å styrke Norges lagtempolag til OL. Veteranen er naturlig nok preget av den siste tidens hendelser.

- Når man har jobbet så tett med en person, så blir det vanskelig å legge det som har skjedd helt bort. Men vi er profesjonelle utøvere, så vi må gå videre. Vi kan ikke legge oss ned å kapitulere, sier Ervik til Nettavisen.

Han satser fortsatt for fullt mot OL, men tror ikke de to trenerne vil endre på så mye fremover.

- Vi har gjort en god treningsjobb frem til nå, så de trenger ikke å trylle fram noe eksepsjonelt i tiden fremover. Jeg kjenner ikke Jarle Pedersen så godt, men jeg vet han er treningsfaglig sterk. Jeg har pratet litt med Johann Olav Koss, og han virker å være en veldig god leder, sier Ervik.

Han håper å kunne profittere på OL-heltens erfaringer. Johann Olav Koss tok tre gull under OL på Lillehammer i 1994.

- Koss vet hva det vil si å forberede seg til et OL. Det kan bli viktig å få utnyttet den kompetansen, sier Ervik.

(Saken fortsetter under bildet)

Sportslig fokus
Johann Olav Koss tror han har mye å tilføre landslaget.

- Jeg håper å kunne bidra til å videreføre det sportslige fokuset løperne jobber med for kommende konkurranser og oppkjøring mot OL i Vancouver, sier Koss.

Koss (41) vant fire OL-gull i sin aktive karriere, tre på Lillehammer i 1994 og ett i Albertville to år tidligere. Derfor blir han trolig en viktig bidragsyter for Håvard Bøkko frem mot OL.

To av Koss´ egne verdensrekorder fra 1994 ble ikke slått før klappskøytene ble innført. I 1994 ble han også kåret til årets idrettsmann av det amerikanske magasinet Sports Illustrated.

Resten av teamet frem mot OL:
Sportssjef Øystein Haugen, utviklingssjef Lasse Sætre og fysioterapeut Michael Stöberl fortsetter i sine tidligere roller. Petter Andersen får en utvidet rolle som servicemann, mens Johan Kaggestad er Olympiatoppens ressursperson i teamet.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene