RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Knut Falch (Scanpix)

Kostbar Glimt-seier

Sist oppdatert:
Bodø/Glimt skiret tre livsviktige poeng da Tromsø ble slått 2-1 på Aspmyra. Men Glimt må trolig klare seg uten Runar Berg de neste kampene.

BODØ/GLIMT - TROMSØ 2-0: Det var mer enn bare æren som sto på spill da Nord-Norges to representanter i toppserien møttes til «nabooppgjør» på Aspmyra. Før kampen lå Bodø/Glimt under nedrykksstreken, mens Tromsø lå á poeng med Molde på kvalifiseringsplassen.

Klikk her for å se scoringene (gratis).

Berg ut på båre
Bodø/Glimt tok tak i kampen fra start av, men skapte ikke de aller største poblemene for Lars Hirschfeld i gjestenes mål. Glimts midtbaneelegant Runar Berg styrte kampen for hjemmelaget, men etter 27 minutter måtte veteranen bæres av banen med det som så ut som en stygg kneskade.

- Jeg har det bra jeg. Vi har vunnet, og da er jo alt vel, sier Runar Berg til TV 2.

Alt er imidlertid ikke bare fryd og gammen.

- Jeg har det sånn passelig. Jeg er usikker på hva det er, men håper det ikke er alt for alvorlig. Jeg kan gå på foten, men ikke legge tyngde på den, forklarer han.

Berg ble kjørt rett på sykehus etter kampen, men meldinger derfra tyder på at skaden ikke er veldig alvorlige. Men Glimt må trolig klare seg uten strategen de neste par kampene.

Vertene fortsatte å styre kampen frem mot pause, men det ble ikke nettkjenninger før sidebytte.

Brattbakks 164.
Et knapt kvarter ut i andre omgang fikk hjemmelaget endelig hull på byllen. Harald Martin Brattbakk gjorde akkurat det Glimt hentet ham til Aspmyra for å gjøre da han ble spilt fri på høyresiden. Fra skrått hold satte han inn sitt tredje mål etter overgangen fra Rosenborg i sommer.

- Dette var veldig viktig for oss. Vi sikrer tre poeng og klatrer på tabellen. Vi har lagt et par bak oss, og puster lagene foran oss i nakken. Det er klart dette hjelper på, sier Brattbakk.

Tromsø på kvalik
Ti minutter før slutt doblet Trond Olsen ledelsen for Glimt etter å ha blitt spilt igjennom av Kristoffer Paulsen. Tamás Szekeres reduserte for gjestene på overtid.

Dermed er Bodø/Glimt oppe på trygg grunn, mens Tromsø er nede på kvalikplassen.

Aalesund og Molde ligger bak Tromsø. De to bunnlagene møtes på Color Line stadion på tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere