Kostbar Molde-seier

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

To sentrale spillere måtte ut med skade mot Ventspils.

18.07.12 22:47

MOLDE - VENTSPILS 3-0

Fjorårets seriemester Molde var soleklare favoritter, men brukte lang tid på å få hull på byllen mot latviske Ventspils i Champions League-kvalifiseringen onsdag.

To scoringer fra Davy Claude Angan og en fra Vegard Forren i andre omgang sørget likevel for et svært godt utgangspunkt før returen i Latvia.

Sløste med sjansene
Hjemmelaget skapte flere store sjanser i starten av kampen, men verken Davy Claude Angan, Joshua Gatt eller Jo Inge Berget klarte å overliste Maksims Uvarenko i Ventspils-buret.

Da det så ut til at gjestene hadde ridd av stormen, kom Molde på en fantastisk kontring. Angan ble spilt helt alene igjennom, men Tippeligaens toppscorer plasserte ballen til side for målet til stor fortvilelse for hjemmepublikummet.

Enda nærmere var Magne Hoseth, som fyrte av en suser som smalt i tverrliggeren, spratt ned i bakken og havnet utenfor Ventspils-målet.

Romsdalingene fortsatte å skape målsjanser, men klarte ikke å overliste Uvarenko i den første omgangen.

Rett før pause måtte Magne Hoseth forlate banen med en skade og ble erstattet av Daniel Berg Hestad.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Løsnet i andre omgang
Ole Gunnar Solskjær hadde nok sitt å si til sine elever i pausen, og det tok ikke lang tid før elevene responderte etter hvilen.

Etter 53 minutter slo Magnus Eikrem et frispark inn i feltet. Ballen havnet til slutt havnet hos Davy Claude Angan som fikk satt inn 1-0 fra kort hold.

De snaut 7500 tilskuerne på Aker Stadion måtte vente en stund på neste scoring. Den kom etter at Jo Inge Berget ble felt innenfor sekstenmeteren.

Fra elleve meter gjorde midtstopper Vegard Forren ingen feil og plasserte ballen vakkert i krysset.

Noen minutter senere måtte Jo Inge Berget hjelpes av banen med det som så ut til å være en kneskade. Den tidligere Italia-proffen har hatt sin andel med skader i karrieren og så bekymret ut på vei ut av matta.

Sju minutter før slutt gjorde Angan det godt igjen etter flere bomskudd i den første omgangen. Ivorianeren rundlurte Ventspils-forsvaret og plasserte ballen vakkert i hjørnet til 3-0.

Returkampen spilles i Latvia tirsdag i neste uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.