*Nettavisen* Sport.

Kostbart Sunderland-rot

Sunderland har bare vunnet en av sine 28 siste PL-kamper. Mot West Ham så man hvorfor.

01.10.05 21:04

SUNDERLAND – WEST HAM 1-1: Glem alle floskler om at «tabellen ikke lyver». Bare Everton har færre poeng enn Sunderland, og alle har tippet de svarte kattene ned denne sesongen. Svakt forsvarsspill og sene mål i mot har kostet denne sesongen, og mot West Ham skulle de for sikkerhets skyld gjøre begge delene på en gang.

Hjemmelaget hadde nemlig tatt en fortjent ledelse da Tommy Miller scoret rett før pause, og hadde alle mulige forutsetninger for å vinne en kamp de i stor grad kontrollerte. Med 30.000 tilskuere i ryggen stormet hjemmelaget frem, skapte den ene sjansen etter den andre etter sidebyttet, men klarte aldri å punktere en kamp de kontrollerte.

Da skjer det som så ofte er typisk for et lag i motgang:

Tabben som koster så dyrt.

En solid blanding av udyktighet og uflaks i Sunderland-forsvaret gjorde at Yossi Benayoun kunne løpe igjennom, og upresset sette ballen inn i det lengste hjørnet. Ufortjent som bare det, men desto morsommere for bortefansen som har sett laget sitt kapre ti poeng på de siste fire seriekampene, og det mot sterke lag som Aston Villa og Arsenal. Om Sunderlands problemer var spådd - hvem hadde trodd det om West Ham før sesongen startet?
HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.