Gå til sidens hovedinnhold

Kovacs føler seg snytt

Peter Kovacs er ikke sikker på at Rade Prica er riktig toppscorer i årets eliteserie.

Etter en perle av en scoring i søndagens kamp mot Brann i Bergen ble det avgjort. Rosenborgs Rade Prica vant årets toppscorertittel med sine 17 nettkjenninger.

Like bak ham endte Odd Grenlands Peter Kovacs og Moldes Mame Biram Diouf, begge med ett mål mindre.

Odd-spissen hadde imidlertid ytterligere ett mål godkjent i en kort periode – fra kampen mot Sandefjord – før NFF omgjorde det til selvmål.

To selvmål?
Det omdiskuterte målet mot Sandefjord kom etter følgende situasjon: Odd-spissen headet ballen i tverrliggeren, før den spratt ned på streken og traff foten til Sandefjord-spiller Admir Rascic. Derfra trillet ballen over målstreken.

Kovacs trodde han hadde scoret sitt åttende mål for sesongen, men i NFFs protokoll ble scoringen dømt til å være selvmål av Rascic.

Den avgjørelsen har vært diskutert.

Samtidig stilles det spørsmål ved om om ett av Rade Pricas mål – mot Start på Sør Arena – burde fått samme behandling. Steffen Iversen sendte der ballen til svensken, som forsøkte et skudd fra 20 meter. Ballen gikk innom Geir Ludvig Fevang, og satte Start-keeper Kenneth Høie fullstendig ut av spill.

Om ballen hadde gått i mål uten Geir Ludvig Fevangs «hjelp», er langt fra opplagt. Likevel har NFF tildelt Rade Prica scoringen.

– Bør vurdere scoringen
– Det er vanskelig å si om det er selvmål eller ikke. For meg ser det ut som ballen ville gått utenfor mål, men det er NFF som bestemmer reglene her, sier Peter Kovacs til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han ber nå fotballforbundet se på saken på nytt.

– Jeg mener at NFF skulle gjort det samme med denne scoringen som de gjorde med mitt mål. I det minste bør de ta en ny runde og vurdere scoringen, svarer Kovacs.

Ungarerens heading hadde trolig aldri gått i mål uten hjelpen fra Rasic. Dermed er det nok rett å ikke godkjenne ungarerens 17. nettkjenning. Men er NFF like sikre på at Pricas scoring hadde vært et faktum uten innblanding fra Fevang? (ANB)

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene