Kovacs fristes av Vålerenga

Peter Kovacs liker dårlig benketilværelsen i Viking. Nå åpner spissen for et klubbskifte i sommer.

VIKING STADION (TV 2 Nettavisen): Peter Kovacs ble hentet til Viking fra Tromsø for fire millioner kroner midtveis i 2004-sesongen. Men ungareren har slitt med å få spilletid for blåtrøyene. Kraftspissen mistet store deler av fjorårets sesong på grunn av en korsbåndoperasjon, men er nå fullstendig friskmeldt.

Skadefri og benket
Likevel må han sitte på benken – en situasjon den ungarske landslagsspilleren liker svært dårlig. Trener Tom Prahl foretrekker nemlig den dyrekjøpte spissen Alexander Ødegaard og Toni Nhleko på topp i sin 4-4-2-formasjon.

- Klart jeg ønsker å spille fotball på førstelaget. Det er derfor jeg er her, sier Kovacs til TV 2 Nettavisen etter fredagens trening.

Og fortsetter:

- Dersom jeg fremdeles er ute av laget i sommer, må jeg vurdere et klubbskifte når overgangsvinduet åpner igjen. Jeg er villig til å høre på alle tilbud, mener spissen.

Smigret av VIF-interessen
Han har fått med at Vålerenga er på spissjakt, og at hans navn igjen er blitt koblet til klubben, blant annet gjennom lokalavisen Rogalands Avis. Vålerenga var også interessert i Kovacs før han valgte en overgang til Viking.

- Ja, jeg har fått med meg interessen fra Vålerenga, men kun gjennom avisene, sier spissen om interessen fra hovedstadsklubben.

- Har hørt noe konkret fra Vålerenga-ledelsen om en eventuell overgang?

- Nei, jeg har ikke vært i noen som helst form for dialog med noen fra Vålerenga. Men det er smigrende å bli koblet til den klubben. Og som jeg har sagt: jeg er villig til å lytte til alle tilbud om min situasjon i Viking ikke endrer seg frem til sommeren, svarer 28-åringen.

Kovacs’ fremste fokus for øyeblikket er imidlertid å spille seg inn på Vikings førstelag.

- Det er mange kamper i mai, og forhåpentligvis får jeg starte minst en kamp og få vist meg skikkelig frem, konstaterer spissen.

Tror ikke på Start-plass
Han har i løpet av uken blitt drillet sammen med Alexander Ødegaard på topp på Tom Prahls formasjonstreninger, men har likevel ikke det store håpet om en plass i startoppstillingen mot Start lørdag kveld.

- Jeg tror vel egentlig ikke at jeg starter. Men jeg håper selvsagt. Jeg er i «top shape» og føler jeg har mye å bidra med, mener han.

- Men det er trenerens oppgave å ta ut laget, og det må vi som spillere bare akseptere, enten du er enig eller ikke, sier Kovacs.

Peter Kovacs kontrakt med Viking går ut etter 2007-sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.