*Nettavisen* Sport.

Kovacs scoret for TIL

Premier League-aktuelle Peter Kovacs satte punktum da Tromsø slo Elfsborg 2-0 på La Manga tirsdag kveld. Trener Per Mathias Høgmo smilte fornøyd etterpå.

16.03.04 22:40

Morten Gamst Pedersen ga nordlendingene 1-0 etter 20 minutter, og gjorde også forarbeidet til Kovacs' 2-0-scoring etter 63 minutter. Scoringen var ungarerens første siden Tromsø slo Tromsdalen 7-1 i januar.

- Det var en fin scoring på hodet, og han har vist fin stigning i form, sier TIL-trener Per Mathias Høgmo til TV 2 Nettavisen.

Overlegne
Tromsø lekte seg med Elfsborg, og var flere hakk bedre enn svenskene. Sjansestatistikken viste tosifret antall sjanser for nordlendingene, og bare et par-tre sjanser for Elfsborg. Likevel mente Høgmo at Tromsø spilte bedre da de slo Odd (5-1) og Aalesund (2-0) tidligere i vinter.

- Vi gjorde en solid kamp. Vi kom mye rundt på kantene, skapte sjanser og viste også solid forsvarsspill, sier Høgmo videre.

Han gir hele laget ros for innsatsen, men deler ut en ekstra stjerne til Karim Essediri, Bjørn Johansen, Roar Christensen og Thomas Hafstad.

- Stabilitet viktigst
Treningskampen var Tromsøs sjuende på rad uten tap.

- I tillegg var dette vår fjerde kamp på rad uten baklengsmål, sier Høgmo.

- Hvor høyt sikter dere i år?

- Tromsø lå i bunnen i fjor. Vårt mål er å bli stabile i prestasjonene, og vi har ikke satt noe resultatmål. Men vi spiller på oss mye selvtillit for tiden. 4-2-3-1-systemet glir godt, og vi føler at vi har fått gjort mye på kort tid, sier Høgmo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.