RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kovalchuk ødela for Russland

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Ilya Kovalchuk skulle skyte Russland til triumf i OL, men endte opp med å ødelegge for sitt eget lag i bronsefinalen.

Den giftige målscoreren Ilya Kovalchuk (22) er velkjent for sin uvilje mot å jobbe defensivt i Atlanta Thrashers, og OL-turneringen i Torino har vist at den innstillingen ikke endrer seg nevneverdig når han spiller med flagget på brystet.

Han står med nest flest mål i NHL denne sesongen med 37, og er bare bak Jaromir Jagr der, men i Torino har han bare scoret mot Latvia. Det hjelper lite at han scoret hele fire ganger i den kampen - han var en av nøkkelspillerne i Russlands håp om medaljer.

Etter 0-4-tapet mot Finland i semifinalen, møtte Russland Tsjekkia i bronsefinalen lørdag kveld.

Kovalchuk mistet pucken til en tsjekker i egen sone, og brydde seg lite om å forsøke å vinne den tilbake da Tsjekkia tok ledelsen 1-0 før fem minutter var spilt. Martin Erat satte pucken i mål, framspilt av David Vyborny og Robert Lang.

Helt i starten av andre periode taklet Kovalchuk den tsjekkiske backen Pavel Kubina stygt mot hodet, og fikk matchstraff. Tsjekkia økte til 2-0 mens Russland spilte med en spiller mindre på grunn av Kovalchuks utvisning. Marek Zidlicky scoret med et lavt slagskudd etter pasning fra Jaromir Jagr. Også her fikk Robert Lang assist.

Tsjekkia fastsatte sluttresultatet til 3-0 etter at Russland hadde tatt ut målvakten Evgeni Nabokov helt på tampen. Martin Straka fikk æren av å sikre Tsjekkia bronsemedalje i ishockey-turneringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere