Gå til sidens hovedinnhold

Kowalczyk tok revansj

Vibeke Skofterud sikret norsk pallplass, men nå har verdenscupen polsk leder.

Justyna Kowalczyk lyktes ikke på sprinten i canadiske Canmore, men slo voldsomt tilbake i søndagens fellesstart med skibytte.

Polakkens 21.-plass på lørdag, i en konkurranse som ble vunnet av Maiken Caspersen Falla, ga dårlig avkastning i form av verdenscuppoeng.

Over 15 kilometer, med en halvpart av distansen i klassisk stil og den avsluttende 7,5 kilometeren i fristil, gikk ting betraktelig bedre for Kowalczyk.

Med 100 poeng for seier og 30 bonuspoeng underveis er Kowalczyk ny sammenlagtleder i verdenscupen. Kowalczyk vant også torsdagens 10 kilometer samme sted, og har fått med seg verdifulle poeng i Marit Bjørgens fravær.

Overtok ledelsen
Tidligere i vinter har 29-åringen måttet tåle å se norske jenter gjøre nærmest rent bord i alle konkurranser.

Med konkurrenter Bjørgen og Therese Johaug på høydeopphold i Seiser Alm har Kowalczyk likevel sneket seg opp på toppen av sammenlagtlista.

- Jeg planla å rykke fra i fristilsdelen. Det er godt å ha den gule ledertrøya før Tour de Ski, men det er en slags en bonus for meg. Tour de Ski er selvfølgelig viktig, og jeg håper formen er god der. Det viktigste blir likevel VM, understreket Kowalczyk overfor nettsidene til Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Polakken står nå med 515 poeng, og har deltatt i åtte av ni konkurranser. Amerikanske Kikkan Randall følger nærmest med 482 poeng.

Marit Bjørgen er nummer tre med 450 poeng. Hun har ikke deltatt i noen av rennene i Canada den siste uka, og står dermed bare med triumfen i Gällivare og seiersrekka fra Kuusamo.

Skofterud nummer tre
Søndag seiret Kowalczyk 35 sekunder foran finske Anne Kyllönen og Vibeke Skofterud.

Sistnevnte forsvarte Norges ære med sin til tredjeplass, men måtte gi tapt i spurten med ett tidelssekund mot Kyllönen.

- Jeg har hatt litt problemer med lungene. Jeg sto over sprinten for å bli 100 prosent klar i dag. Dette rennet gikk mye bedre for meg enn det på torsdag. Det føles som formen er på vei i riktig retning, sa Skofterud, som følte det gikk best i fristilsdelen.

Kristin Størmer Steira fulgte like bak Skofterud i mål, og fullførte som nummer fire. Ingvild Flugstad Østberg gikk inn til 9.-plass, mens sprintvinner Maken Caspersen Falla ble nummer 24.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar