SJUSJØEN (NETTAVISEN): Det ble klart etter at landslagstrener Eirik Myhr Nossum offentliggjøre troppen som skal gå skiathlon i Seefeld i mars.

Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo knep plassene på distansen med skibytte, og Krüger må dermed ta til takke med å være reserve, selv om han er regjerende OL-mester på distansen.

- Jeg er jo selvfølgelig skuffa, det skal jeg ikke legge skjul på. Men jeg har hatt tid til å samle meg etter at jeg fikk beskjed for en uke siden, sier 25-åringen til Nettavisen under pressetreffet på Sjusjøen.

Dermed er det femmila og en eventuell stafettplass som blir Krügers mulighet i VM. Det hadde de færreste trodd da han fikk sitt virkelige internasjonale gjennombrudd med OL-gull i Sør-Korea.

- Jeg ble lei meg da jeg fikk beskjeden. Det (30-kilometeren) har vært et av hovedmålene for sesongen, så det er klart det var kjedelig å få beskjeden. Samtidig var jeg litt forberedt på at den kunne komme. Jeg hadde en litt dårlig magefølelse etter NM, sier han.

- Ekstremt tøft

På samme distanse i NM endte Lyn-utøveren på fjerdeplass, bak uttatte Emil Iversen, Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby.

Johannes Høsflot Klæbo mislyktes i NM og måtte ta til takke med 20.-plass. Etterpå forklarte han det svake resultatet med tøff trening inn mot mesterskapet.

Nossum, hovedtrener for det norske allround-laget, forteller at prosessen rundt uttaket var svært krevende. Han er overrasket over hvordan han selv har opplevd situasjonen, men landet til slutt på Klæbo foran Krüger i VM.

- Det har vært ekstremt tøft. Det var mye tøffere for min del enn jeg trodde det kom til å være. Jeg trodde at jeg skulle være mer svart-hvitt og mer pragmatisk, men det var en avgjørelse jeg måtte bruke mer tid på enn jeg trodde. Det var ikke enkelt, sier han til Nettavisen.

Landslagstreneren mener at det er mer som taler for de aktuelle løperne enn imot.

- Det er vanskelig å finne gode argumenter for å vrake noen, men vi måtte ta et valg, forteller Nossum.

Det valget ble å vrake Krüger. Nossum legger ikke skjul på at OL-vinneren reagerte negativt på avgjørelsen, men hovedpersonen selv vil ikke kalle valget om å utelate ham for urettferdig.

- Jeg vil ikke si at det er urettferdig, men det er kjedelig at man ikke får muligheten til å vise hva man er god for når man føler man er god nok til å kunne være helt oppi der.

Skulle gjerne gått distansen i verdenscupen

Han er imidlertid klar på at man på det norske laget er i en særstilling som følge av knallhard konkurranse om plassene.

- Det er vel kun vi nordmenn som har en potensiell gullkandidat som blir vraket, og det er vi litt forberedt på for vi vet hvor mange gode lagkamerater vi har. Det er likevel kjipt at man ikke får muligheten.

Selv om den olympiske mesteren hadde blinket ut 30-kilometeren i VM, sammen med femmila, som et av hovedmålene for sesongen, var han hele tiden klar over at det var de ferskeste resultatene som ville bli utslagsgivende.

- Så jeg hadde på ingen måte noe trygghet eller sikkerhet, innrømmer han.

Personlig skulle han gjerne ha gått et skiathlon i verdenscupen denne sesongen for å overbevise trenerne, og han tror uttaket da fort kunne vært annerledes.

- Det hadde vært vanskeligere å komme utenom de som presterte der, men slik var ikke terminlista i år. Jeg får bare godta at laguttaket er fryktelig vanskelig, sier han.

Nå føler han seg imidlertid trygg på å få gå femmila i VM. Det gjør underverker for motivasjonen.

- Det hjelper veldig å kunne tenke på den. Så lenge jeg er frisk og formen fortsatt er bra, skal jeg få en mulighet til å vise hva jeg er god for, tror han.

- Vil du bruke femmila som en slags revansje?

- Ja, det kan fort bli det. Det blir en anledning til å bevise, like mye for meg selv, at jeg faktisk kan prestere i mesterskap og gå for en medalje. Jeg har heller ikke gitt opp å gå en stafettetappe. Jeg føler jeg er bra på en tredjeetappe, og det har jeg vist før. Jeg tror ikke jeg er noen dårligere skøyter enn jeg var i fjor, sier han.