Nylig ble det kjent at Viaplay setter opp prisen fra 649 til 749 kroner i måneden på sitt Premier League-abonnement.

Viaplay Group begrunner prisøkningen med at den er nødvendig for å kunne tilby best mulig innhold til alle Viaplays kunder.

Det tilbudet er det ikke alle som er fornøyde med.

«Pørni-intervju» på indre bane

Før lørdagens oppgjør mellom Liverpool og Chelsea ble Henriette Steenstrup intervjuet av Viaplay-reporter Jan Åge Fjørtoft.

Steenstrup spiller Liverpool-supporteren Pernille i den populære og kritikerroste Viaplay-serien «Pørni» og har selv vært tilhenger av Merseyside-klubben siden hun var barn.

I intervjuet med Fjørtoft snakker hun blant annet om hvordan hun ble Liverpool-fan og at hun spiste frokost med Liverpool-legenden Kenny Dalglish lørdag morgen.

– Da begynte jeg nesten å grine og mannen min nesten mer, fordi han (Dalglish) er grunnen til at mannen min ble Liverpool-supporter. Da han ble «signa» i 78, var han solgt. Dette er nesten for mye for en dame for Hovseter, sier Steenstrup.

– Hva hadde Pernille sagt hvis hun hadde vært så nære? Hadde hun sagt det samme som deg? sier Fjørtoft i intervjuet som ble gjort rett foran Liverpool-spillerne i oppvarming.

– Nei, for hun er litt mer beskjeden enn meg, så jeg tror hun hadde holdt seg greit på tribunen og sett på på kledelig avstand, svarer Steenstrup.

Pressesjef for sport i Viaplay, Thomas Horni, har ikke besvart Nettavisens henvendelser lørdag kveld. Det har heller ikke PR- og kommunikasjonssjef i Viaplay Fredrik Olimb.

Sterke reaksjoner

Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og i sosiale medier reagerer flere TV-seere negativt. Gjennomgangstonen er at seerne som klager ønsker høyere faglig nivå for pengene de betaler.

«Håper ikke den innleide eksperten på indre bane her får ei krone av de 749 jeg betaler i måneden for å se Arsenal sine kamper», skriver en Twitter-bruker.

«Går ikke å betale 749 for Steensrup. Det går faktisk ikke», skriver en annen.

«Noen i Viaplay må jo være på jobb å tenke at dette kan oppfattes som umusikalsk ovenfor kundene sine», meldes det fra en tredje Twitter-bruker.

En foreslår at Viaplay kun viser kampene og dropper sendingene i forkant for å senke prisen på produktet.

«Jeg skulle likt å se hva PL ville kostet om vi kun fikk kampene og ikke alt annet. Drøss av eksperter, kjendiser, endeløse reportasjer, dokumentarer osv.»

Andre brukere legger ut bilder og videoer av at de avslutter sine abonnement med strømmetjenesten.