Gå til sidens hovedinnhold

Kraftige reaksjoner etter omstarten på triatlonet i OL: - Noen kunne blitt drept

Flere reagerte på at en av TV-båtene holdt på å rygge over utøvere etter at startskuddet tilsynelatende gikk av for tidlig under triatlonet i OL.

TOKYO (Nettavisen): Kristian Blummenfelt sikret en fantastisk norsk dag i triatlonløypa mandag da han løp inn til Norges første OL-gull.

Starten av løpet forløp seg imidlertid dramatisk da et betydelig antall utøvere kastet seg ut i vannet etter at startskuddet gikk samtidig som en av TV-båtene lå rett foran startfeltet.

Mens det tok tid før alle utøverne ble gjort oppmerksomme på at det måtte en omstart til, skapte TV-båten en potensielt svært farlig situasjon i vannet.

Les også: Hylles etter Norges første OL-gull i Tokyo: –⁠ For en maskin

- Kunne drept noen

Båten lå på nærbilder av utøverne midt i feltet da det plutselig smalt i startpistolen, og i et forsøk på å komme seg unna da den falske starten gikk, endte den med å rygge mot noen av utøverne som hadde kastet seg uti.

Ingen skal ha blitt skadet i omstarten, men flere reagerer nå på hendelsen.

- Jeg vil ikke være overdramatisk, men dette kunne drept noen. Se hvordan båten plutselig rygger, med motoren først, mot utøverne som stuper ut i vannet, skriver BBC-journalisten Jason Keen på Twitter.

Se hendelsen her!

- For et kaos. Jeg har aldri sett noe lignende, sa BBCs kommentator Matt Chilton om de oppsiktsvekkende bildene.

Også den britiske triatlon-utøveren Non Stanford reagerte på hva som skjedde.

- Jeg har aldri sett det - og i hvert fall ikke i OL. Forhåpentligvis påvirket det ikke dem som hoppet uti, sier han til BBC.

Blummenfelt-gull

Etter å ha fått samlet feltet på land igjen etter at rundt halvparten hadde hoppet uti, kom triatlonet til slutt i gang, og Kristian Blummenfelt sikret det første norske gullet så langt i dette mesterskapet.

27-åringen var råsterk på løpedelen, og distanserte britiske Alex Yee og Hayden Wilde fra New Zealand på de siste kilometerne, og kunne til slutt stupe i mål som OL-gullvinner.

- Dette er et løp vi har tenkt på i ti år. Jeg fikk varsler i går på Facebook med minner fra ni år siden om at målet var OL-gull. Det sto i et intervju med BT, og da er det godt gjort at det kommer på dagen, sa 27-åringen til norsk presse i mixed zone etter gulløpet.