Christian Eriksen er våken, snakker og i stabil tilstand etter at han fikk hjertestans på banen under EM-kampen mellom Danmark og Finland lørdag kveld.

Mange TV-seere reagerte kraftig på at TV-bildene rullet videre mens Danmark-stjernen fikk hjertekompresjoner på banen. NRK valgte å sende bildene direkte, mens Andreas Stabrun Smith og Egil Olsen kommenterte videre.

- Uvirkelig

TV 2-profilen Jesper Mathisen satt selv foran skjermen og fikk med seg de uvirkelige scenene fra Parken i København.

- Du blir jo på gråten når du sitter og ser slike scener. Det er helt forjævlig, for å si det rett ut. Det er en frisk, ung, fantastisk mann som plutselig faller om og så står lagkameratene rundt ham for å hindre at noen ser, sier Mathisen til Nettavisen.

Les også: Christian Eriksen segnet om på banen: Er våken og har snakket med lagkameratene

Mathisen poengterer at han ikke er ute etter å ta NRK, men stusser på at de ikke ble satt over til studio tidligere.

- Det er ingen som er tjent med å se hva som skjer. Jeg synes det er ganske uvirkelig å se både hjertekompresjoner og kona som kommer løpende ned på banen. Jeg er overrasket over at den TV-sendingen ikke bare går til et annet sted med en eneste gang. Det skjedde jo så fort at ingen kunne være forberedt på det, men ingen hadde behov for å se at Christian Eriksen får hjertekompresjoner og at kameraene prøver å borre seg gjennom lagkameratene som står der. Det ser rett og slett veldig rart ut.

- Det er jo en producer som sender ut disse bildene. Mener du at NRK selv burde valgt å gå til studio?

- Ja, selvfølgelig burde de det. Jeg skjønner ikke hvorfor de skal kommentere hva som har skjedd når de ikke hva vite hva som har skjedd. Det må være en annen måte å løse det på. NRK kan jo selv bestemme hva de skal sende på sine skjermer. En del andre kanaler skrudde jo av mye tidligere. Det er vanskelig for alle parter. Det viktigste er at det går bra med Christian Eriksen.

- Veldig overrasket

Nettavisen kontaktet Arild Andersen, vaktsjef i NRK-sport. Han henviste videre til NRK-kollega og vaktsjef Erik Stand, men han hadde ikke tid til å snakke da Nettavisen fikk kontakt med ham lørdag kveld.

Les også: Finland slo Danmark da kampen ble gjenopptatt

Andreas Stabrun Smith, som kommenterte kampen, snakket om hendelsen i Dagsrevyen kort tid etterpå.

- Jeg var veldig overrasket over det vi fikk se. Det er UEFA som produserer disse bildene og sender det til oss. Det er ikke så lett å vite hva man har å forholde seg til heller. Jeg ville forventet at man går til et stort bilde umiddelbart når noe sånt skjer.

Klokken 20.30 ble kampen mellom Danmark og Finland satt i gang igjen, da det ble kjent at Christian Eriksen er våken og i stabil tilstand.