Gå til sidens hovedinnhold

Kramer knuste Bøkko

Nordmannen havnet utenfor pallen på 5000 meter under EM.

Forventningene har vært store til Håvard Bøkko foran EM. På mesterskapets første dag fikk 24-åringens gullhåp en skikkelig knekk.

Foran helgens EM i Budapest har Team CBA-leiren rapportert om en Bøkko i storslag.

Men selv ikke coaching fra Peter Mueller på isen hjalp for Håvard Bøkko på lørdagens 5000 meter. 24-åringen ble knust av Sven Kramer og flere andre.

- Jeg regnet ikke med at løpet holdt til seier, men jeg trodde ikke Sven og de andre skulle være så langt foran, sa Bøkko en god stund etter målgang.

Femteplass på distansen med tiden 6.40,60 var ikke som forventet. Avstanden på 8,78 sekunder opp til Kramer gjorde også vondt, og har trolig ødelagt nordmannens gullsjanser.

- Ikke kjørt
Etter første dag av EM ligger Bøkko på tredjeplass, bak nederlenderne Jan Blokhuijsen og Sven Kramer.

- Det er ikke helt kjørt, men det blir vanskelig, sa Bøkko om egne gullsjanser.

Før søndagens 1500 meter skiller 2,20 sekunder til ledende Blokhuijsen og 1,08 til Kramer. Bøkko har slagplanen klar.

- Det blir bånn spiker fra start til mål. Det er ikke noe annet å gjøre, sa Bøkko, som er regjerende verdensmester på distansen.

- Vi er ikke ferdige ennå, selv om det blir vanskelig. Jeg har ligget dårlig an etter første dag før, blant annet i VM i Calgary i fjor.

Han åpnet EM med 37,25 på 500 meter og var halvsekundet foran erkerivalen Sven Kramer. Men nederlenderen svarte med en sterk 5000 meter på 6.31,82.

Etter 5000-meteren var Bøkko langt nede. Direkteintervju med NRK ble det ikke. Han møtte den ventende pressen først etter å ha syklet ned en god stund.

- Jeg har ikke noen god forklaring på dette løpet. Jeg synes jeg jobbet greit og kjempet helt inn. Det var ikke noe toppløp, men jeg følte ikke det gikk så dårlig, sa Bøkko.

Mueller på isen
For første gang i et internasjonalt løp denne sesongen fikk han ha Mueller på vekslingssiden. Amerikaneren får ikke akkreditering av Norges Skøyteforbund og må vanligvis gi Bøkko tilbakemeldinger fra bak putene, men siden 24-åringen gikk i par mot CBA-lagkameraten Alexis Contin fra Frankrike, kunne Mueller være på isen.

- Jeg har aldri sagt at det har vært noen sekunder å hente på det, men det var egentlig morsomt å ha ham der. Han fikk meg til å kjempe helt inn, og det er lenge siden jeg har vært så sliten etter femmeren. Kanskje har han litt å gjøre med at jeg klarer å ta ut det siste, sa Bøkko.

Norges store skøytestjerne skulle gjerne hatt Mueller på isen i hvert løp.

- Men det blir vanskelig. Det er ikke jeg som bestemmer det, sa Bøkko.

Søndag skal det gås 1500 og 10.000 meter i EM. (©NTB)

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial