RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krangel om IOKs utøvervalg

London (NTB-Reuters): En krangel om valgresultatet gjorde at fire utøvere som vant valget til IOKs utøverkommisjon ikke kunne tas opp som IOK-medlemmer søndag.

To av de 21 kandidatene ble nemlig ekskludert fra valget for brudd på reglene. Sleggekasteren Koji Murofushi fra Japan og taekwondoutøver Chu Mu-yen fra Taiwan hadde ifølge IOK drevet ulovlig valgkamp, men de slår seg ikke til ro med det og akter å anke avgjørelsen.

Dermed kunne ikke de fire som lørdag ble utropt til vinnere av avstemningen tas opp i IOK søndag. Det opplyste IOK-president Jacques Rogge.

- Vi måtte diskvalifisere to utøvere fordi de brøt reglene, men vi kunne ikke gjennomføre opptaket av nye medlemmer av juridiske grunner. De som er diskvalifisert har rett til å anke, sa Rogge.

Elvepadleren Tony Estanguet fra Frankrike, svømmeren Kirsty Coventry fra Zimbabwe, roeren James Tomkins fra Australia og skytteren Danka Bartekova fra Slovakia må dermed vente før de kan titulere seg IOK-medlemmer.

Utøverkommisjonen består av 12 utøvere, åtte fra sommeridretter og fire fra vinteridretter. De velges alle for åtte år ved avstemning blant OL-deltakerne. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere