Gå til sidens hovedinnhold

Krangler om gullkampen

Bergen kommune har invitert til fotballfest på Festplassen 20. oktober. Dette faller i dårlig smak hos TV 2.

(iBergen.no) Mandag kveld inviterte kommunen bergenserne til storstilt fest på Festplassen i Bergen. Deriblant ble kampen mellom Brann og Lyn ble vist på storskjerm.

Ny gullfest
Stemningen var svært god og opplegget ble godt mottatt. Nå ønsker kommunen å gjenta suksessen og inviterer til ny gullkamp. I praksis er Brann seriemester, men ennå er det teoretiske muligheter for at det kan glippe. Gullet kan sikres en gang for alle i bortekampen mot Aalesund 20. oktober.

I den anledningen inviterer kommunen til ny fest når Aalesund spiller mot Brann. De har gått offensivt ut og lansert at kampen vil bli vist på storskjerm, noe TV 2 ikke er helt fornøyd med.

- Bergen kommune vet godt om dette med rettigheter. Vi har ikke gitt tillatelse til at kampen vises på storskjerm. Det er litt rart å se at andre disponerer den retten når det er vi som sitter på rettighetene, sier informasjonssjef i TV 2 Marianne Røiseland til iBergen.no.

Betal-TV
Kampen mandag ble vist på gratiskanalen TV 2 Zebra og var på forhånd klarert med fotballkanalen. Aalesund – Brann går derimot på betal-TV, noe som kompliserer det hele.

- Det er ikke stor sannsynlighet for at en kamp som skal sendes på en betal-TV-kanal blir vist på en offentlig plass. Dette har ikke noe spesielt med Bergen å gjøre. Dette gjelder overalt, i alle byer og for alle klubber og arrangører, sier TV- og medieansvarlig i NFF Knut Kristvang til iBergen.no.

LES OGSÅ:
Gull? Ikke jobb før 12!

Friele «forbyr» sykemeldinger

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar