*Nettavisen* Sport.

Krangler om supertalent

Foto: AP/Scanpix

Alexander Ovechkin omtales som den beste spilleren draftet i NHL siden Mario Lemieux. Kanskje ikke så rart at hans russiske klubb krever 14 millioner for ham?

08.07.04 13:41

Washington Capitals draftet 19-åringen med sitt førstevalg i årets draft, og er svært ivrige på å få ham over til statene. Ovechkin har imidlertid ett år igjen av kontrakten med Dynamo Moskva, og avtalen mellom NHL og det internasjonale hockeyforbundet (IIHF) om overganger fra Europa til USA gikk nettopp ut.

Tidligere har NHL-klubber kunnet hente spillere for «to Bugg og en Coca-Cola». Nå krever Dynamo Moskva snaut 14 millioner kroner (dagens dollarkurs er 6,82).

Ovechkin vil gjerne reise over og spille i NHL fra september, og Moskva-klubben har gjort det klart at de ikke vil legge hindringer i veien for det. De føler ikke at pengekravet er urimelig.

- Etter den gamle avtalen ville vi bare fått 1,2 millioner for en så god spiller som Ovechkin. Et slikt beløp er åpenbart utilstrekkelig, mener klubbpresident Anatoly Kharchyuk.

- Vi mener han er verdt minst 14 millioner.

En ny avtale mellom NHL og IIHF kan la vente på seg. De russiske klubbene er ikke lenger innstilt på å gi bort spillere billig.

- Vår holdning er krystallklar. Vi vil holde på så mange spillere som mulig, samtidig som vi ønsker mest mulig penger for de som velger å dra til NHL, sa Russlands hockeysjef Alexander Steblin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.