Kranglet etter Kvisviks grisetakling

Foto: TV 2 Sumo

TV 2-ekspertene kranglet i studio etter Raymond Kvisviks angrep på Fredrik Carlsen.

27.04.09 12:40

FREDRIKSTAD - AALESUND 0-1: Midtveis i første omgang ble Aalesunds innleide midtbanespiller Fredrik Carlsen meid ned av Raymond Kvisvik idet han skulle legge inn fra venstre.

- Det er en meget stygg takling. Fredrikstad er heldig som får fortsette kampen med 11 mann. For meg ser det ikke ut til at han forsøker å nå ballen i det hele tatt. Han takler med venstrefoten. Hvis han skulle nådd den ballen, måtte han ha taklet med høyrefoten. Han går rett i knehasene på Fredrik Carlsen, og for meg er dette et soleklart rødt kort, konstaterte TV 2s fotballekspert Petter Myhre i tv-programmet «FotballXtra: Magasinet».

Der ble situasjonen heftig debattert.

Bør forbundet straffe Kvisvik?
- Spørsmålet er om forbundet bør gå inn og gi Raymond en voldsom straff. Han ser ikke på ballen, han er ikke interessert i den. Han er interessert i én ting, og det er kneet til Carlsen, mente Frode Olsen.

Mini Jakobsen fortviler over forbundets håndtering av slike situasjoner.

- Forbundet vil si at dommeren her ser situasjonen og har vurdert den. Da vil ikke forbundet gjøre noen ting, fastslo Jakobsen, tydelig irritert over dette.

Davy Wathne og Petter Myhre mener imidlertid at fotballforbundet ikke kan gjøre noe mer enn å overlate slikt til kampdommeren.

- Hvis vi ikke gjør det sånn, må vi innføre en jury som sitter og ser på fjernsyn på mandagene og deler ut straffer i øst og vest, sa TV 2-profilen.

Men Mini Jakobsen ga seg ikke.

- Du må jo ta den butikktyven som blir tatt, selv om mange andre butikktyver ikke blir tatt, argumenterte han, før diskusjonen fortsatte en stund til og ble avsluttet med et oppgitt sukk fra Mini Jakobsen da resten av panelet ikke ga seg.

- Opp til dommeren
Verken Kjetil Rekdal eller Fredrik Carlsen selv ønsket iå gjøre noe stort nummer ut av taklingen.

- Det var en stygg takling. Raymond kommer sent inn, sier Rekdal til VG.

- Hva synes du om at dommeren ikke gir kort?

- Det spørs hva han så.

Carlsen konstaterer kun at taklinger er en del av fotballen.

- Det er opp til dommeren om han vil gi kort, sier Carlsen til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.