HASLUM - DRAMMEN 38-28:

Oslo (NTB-Per Møller Pettersen): Erlend Mamelund og Lars Erik Bjørnsen ble raskt venner igjen etter en opphetet krangel i fredagens NM-finale der Haslum slo Drammen 38-28.

Haslums håndballherrer rykket fra like før kampen var halvveis og knuste til slutt motstanderen.

Bæringene forsvarte dermed NM-gullet fra i fjor da Follo ble slått 24-20 i finalen. Haslum tok også sitt tredje NM-gull. Klubben vant i tillegg i 2004.

- Vi rotet det til for oss selv. Laget hang bra med en stund, men vi ble straffet hardt for feilene vi gjorde. Dessuten var Erlend Mamelund og flere av de andre veldig gode i dag. Vi møtte et godt lag, sa Drammens Lars Erik Bjørnsen til NTB.

- Vi skal score mange mål for å vinne når vi slipper inn 38. Nok mål laget vi overhodet ikke her.

Landslagskompis og Haslum-spiller Mamelund sto samtidig med et bredt glis rett ved siden av og var selvfølgelig fornøyd med en ny NM-tittel som ble sikret på en overbevisende måte.

Kompiser i klinsj
Duoen fikk temperaturen til å stige både på banen og tribunen etter å ha havnet i en intens krangel drøyt midtveis i første omgang. Drammen-kant Bjørnsen mente Mamelund hadde vært borte i ansiktet hans med hendene, noe sistnevnte helt klart ikke var enig i. Den fysisk mer robuste Mamelund forsøkte å dra opp Bjørnsen fra gulvet, men fikk kjapt flere motspillere og alle Drammen-tilhengerne mot seg.

Like før pausen løp Bjørnsen så ned Mamelund da Haslum kontret. Førstnevnte ble belønnet med to minutter på benken på et viktig tidspunkt i kampen. Haslum benyttet anledningen til å skaffe seg firemålsledelse før sidebytte.

- Vi er gode kompiser utenfor banen, men jeg synes han fortjente den sånn halvveis, sa Bjørnsen om nedløpingen. Han ble mest irritert over at Haslum-spilleren nektet for å ha vært borti ham ved den første episoden.

- Og jeg som er verdens snilleste gutt, skjøt Mamelund inn.

- Ja, du er kanskje det utenfor banen, men definitivt ikke på banen, smilte Bjørnsen.

Avgjorde tidlig etter hvilen

Haslum kom best i gang i oppgjøret og fikset seg tidlig et lite overtak. Drammen hentet inn forspranget, men Haslum rykket fra på nytt og gikk til pause med ledelse 18-14. Mye av dette var takket være Kent Robin Tønnesens sju scoringer.

Haslum kom raskt ut av startblokkene også etter garderobehvilen og økte forspranget til det dobbelte i løpet av de ni første minuttene. Linjespiller Einar Riegelhuth Koren begynte å jakte på Tønnesens status som toppscorer med hyppige fulltreffere. De to endte til slutt med ti mål hver.

- Det ble mye rom til meg innpå der da Erlend og Kent-Robin spilte som de gjorde, sa Koren til NTB.

Han syntes ikke det var noe poeng å lete etter det Haslum ikke gjorde bra. Mannen til damelandslagets og Larviks Linn-Kristin Riegelhuth Koren innkasserte fredag sitt annet strake NM-gull. Akkurat som ektefellen.

- Jeg kan like at det er sånn, forsikret Koren.

Mot slutten begynte Haslum-tilhengerne å feire tidlig og ropte på at innbytter Ken Marius Krabbe skulle få spilletid. Krabbe kom til slutt inn og fikk passende nok æren av å sette inn Haslums siste scoring. (©NTB).