RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kranglet til langt på natt

Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
Sist oppdatert:
Først tabbet forbundet seg ut, så forsøkte det å plassere skyld hos andre. Sånt blir det bråk av.

Onsdag kunne Nettavisen avsløre at Norges Ishockeyforbund (NIHF) ikke hadde informert klubbene i Getligaen om prosedyrene for NM-sluttspillet før etter at sluttspillet hadde startet.

Prosedyrene, som blant annet konstaterte at det ikke skal være måldommere i sluttspillet, kom først før tirsdagens kamper. Temaet ble høyaktuelt da dommerne under kampen mellom Storhamar og Vålerenga overså en scoring til oslolaget.

Fremdeles er det uvisst om videodømming blir gjort tilgjengelig i de kampene som sendes på TV 2, noe som gir dommerne denne muligheten.

- Det er for dårlig! Her har det sviktet et sted. Dette må forbundet rydde opp i, uttalte Vålerengas trener Espen «Shampo» Knutsen til Nettavisen på spørsmål om hva han synes om at prosedyrene for sluttspillet ikke var klare før det startet.

Ansvarsfordeling
Generalsekretær Jon Haukeland tok selvkritikk og forklarte dette med en svikt i kommunikasjonen internt i forbundet. Samtidig uttalte han at det var klubbenes interesseforening Elite Hockey som ikke ønsket måldommere, hovedsakelig fordi dette er for kostbart.

Sent onsdag kveld gikk Haukeland også ut med en lang forklaring på hockey.no, som han motiverte med at det hadde dukket opp «upresis informasjon på nett», hvor han indirekte ga inntrykk av at det var Elite Hockey som hadde ansvaret for kommunikasjonssvikten.

«Som forberedelse til sluttspillet holdt forbundets dommerutvalg et møte med klubbenes representant, Håkan Södergren, for å se om man kunne komme fram til en avtale om å bruke firedommersystem i sluttspillet. Dette var ønsket av både klubbene og NIHF. Klubbenes bekymring var/er at kostnadene ved en ekstra dommer ville bli for høy. Som kompromiss, og for å redusere kostnadene, ble man derfor enige om ikke å bruke måldommere ...» skriver Haukeland.

- Jeg registrerer at Haukeland skylder på Elite Hockey og dommerutvalget, sier Storhamars daglige leder Svein-Erik Edvartsen til Nettavisen.

Södergren reagerte
Påstandene til Haukeland ble gjenstand for en heftig krangel med andre idrettsledere natt til torsdag. Edvartsen var ikke den eneste som reagerte. Det gjorde også Håkan Södergren, lederen for Elite Hockey.

Södergren er en av svensk hockeys mest meritterte spillere med sine to OL-bronser, sitt VM-gull, VM-sølv og sine fire SM-gull. 52-åringen ble i 1987 tildelt Guldpucken som årets spiller i Sverige.

Nå var han forbannet, i alle fall forbannet nok til å kontakte Haukeland og be om en forklaring. Etter det Nettavisen erfarer ga Södergren klar beskjed til Haukeland om at han «ikke kan huske at man på noe tidspunkt har diskutert å fjerne måldommerne av økonomiske årsaker» og at han «ikke kan huske å ha diskutert måldommere i det hele tatt».

- Det var mye mailtrafikk i går og jeg ga Jon Haukeland, Tore Tomter (styreleder i Elite Hockey) og Jan Tore (Kjær, Vålerengas klubbdirektør), som er innblandet på grunn av det annullerte målet, et svar og redegjorde for situasjonen. Jeg er selvsagt ikke enig i det som sto på hockey.no, sier Södergren til Nettavisen.

- Ikke intensjonen
- Hva synes du om at Haukeland skyver ansvaret over på Elite Hockey?

- Jeg har ikke den samme oppfatningen, men jeg løser dette internt og det tror jeg dere forstår.

- Hva synes du om at klubbene får informasjon om måldommere og videodømming etter at sluttspillet har startet?

- Det er uheldig. Det forstår alle. Det er ikke bra.

Generalsekretær Jon Haukeland forteller torsdag at aldri har ønsket å legge ansvaret for blemmen over på Elite Hockey.

- Det er ikke riktig. Det har vi aldri gjort, det har aldri vært intensjonen, sier Haukeland til Nettavisen.

Haukeland oppfatter heller ikke nattens diskusjon som en krangel.

NM-sluttspillet fortsetter for øvrig torsdag kveld.

- Vi krangler ikke med noen. Vi har kun formidlet at det på grunn av dårlig kommunikasjon internt hos oss ble sendt ut feil prosedyrer, sier Haukeland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere