*Nettavisen* Sport.

Krasj-mareritt for tour-favoritt

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Den første sammenlagtkanonen har forlatt Tour de France.

04.07.13 13:32

Lotto-Belisols Jurgen van den Broeck var en av de det gikk verst utover i massevelten på oppløpet i Marseille onsdag.

Den 30 år gamle belgieren smalt i asfalten idet kun 200 meter gjensto av den femte etappen og måtte få behandling for et forslått kne like etter.

- (Nacer) Bouhanni var en av rytterne som krasjet like foran meg og før jeg visste ordet av det, lå jeg også på bakken, sier van den Broeck som har fjerdeplass sammenlagt fra 2010 og 2012.

- Smertene er først og fremst i kneet som ble alvorlig forslått. Nå er jeg spent på hvordan det vil gå i morgen. Etter tre dager på Korsika er man fornøyd med å være uskadet, men ting kan skje hver eneste dag, sier den forsiktige belgieren fra Lotto-laget.

Dessverre ble det ingen morgendag for van den Broeck som måtte bryte rittet før den sjette etappen torsdag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Dårlig BMC-dag
Cadel Evans var en annen sammenlagtkandidat som hadde en dårlig dag på jobben. Australieren klarte å unngå to store velt som preget etappens avsluttende kilometere, men flere av hans lagkamerater var langt i fra så heldige.

Brent Bookwalter, Michael Schär og Tejay van Garderen ble alle krasjofre på tourens nest lengste etappe. Det er dårlig nytt for Evans, som tapte verdifulle sekunder til sine argeste rivaler på lagtempoen tirsdag.

Les også: Kristoff har bestemt seg

Schär passet på Evans idet massevelten på oppløpet gikk. Evans manøvrerte seg unna, mens Schär ble truffet bakfra.

Van Garderen var imidlertid involvert i velten som gikk på etappens siste stigning med 15 kilometer igjen til mål. Amerikaneren, som også krasjet på lørdagens åpningsetappe, sier det var en klønete og unødvendig «krasjlanding».

- Jeg skulle ta en flaske fra Steve Morabito idet vi gikk inn i en venstre sving og folk begynte å bremse. Jeg hadde en hånd på styret og mistet fullstendig kontroll. Det hele var min feil og dårlig konsentrasjon, forteller den unge BMC-rytteren som var femtemann sammenlagt i 2012.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Hardt kvestet Garmin-lag
Som i fjor ser årets første tour-uke ut til å bli noen bedrøvelig dager for det amerikanske Garmin-laget.

Christian Vande Velde kjører sin siste utgave av det franske storrittet, men med onsdagens velt kan det se ut til at hans deltakelse ender prematurt.

- Christian har innlagte plater i kragebeinet fra tidligere skader. Etter dagens krasj, en ultralyd og røntgen ser vi en blodpropp i nakkemuskelen og løse skruer i kragebeinplaten. Det er mulig at skruen kan ha stukket en muskel. Foreløpige røntgenbilder viser ikke brudd. Det er en uvanlig skadet og vi må følge ham gjennom nattet, sier Garmin-lagets lege Prentice Steffen i en pressemelding.

Vande Veldes lagkompis, Thomas Danielson, gikk også i bakken, men ser ut til å være uskadet.

Les også: - Alex dytta meg, og jeg dytta tilbake

Det er imidlertid ikke Ryder Hesjedal. Garmin-rytteren krasjet på åpningsetappen og sliter med en smertefull brist i ribbeinet.

- Det er ikke mye man kan gjøre med en slik skade bortsett fra å håndtere ubehaget. Det har jeg gjort så langt og vil fortsette å gjøre det. Jeg håper bare at Christian og de andre som krasjet i dag er ok, sier den tapre kanadieren ifølge Velonews.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Tourens mest uheldige?
Hvis noen har hatt det spesielt tøft i løpet av tourens fem første dager så er det franskmannen Nacer Bouhanni.

Ikke nok med at FDJ.fr-rytteren har veltet et par ganger, han har også måttet tåle solstikk, dehydrering og mageinfluensa.

Les også: Tour de France-rytter brakk hånden

Onsdag krasjet han igjen og ble fraktet til sykehus for å undersøke skader på rygg, venstre ben og høyre skulder. Heldigvis slapp Bouhanni fra det uten bruddskader.

Det gjorde imidlertid ikke franske Maxime Bouet som pådro seg ett brudd i armen. AG2R-rytteren ble dermed den femte rytteren til å bryte rittet.

RadioShacks aldrende basker, Haimar Zubeldia, pådro seg et brudd i hånden. Utrolig nok stiller 36-åringen til start på torsdagens etappe til Montpellier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag