Gå til sidens hovedinnhold

Kremscoring av Mak da Slovakia slo blekt Polen-lag

Polen og Robert Lewandowski skuffet stort i EM-premieren.

Saken oppdateres!

POLEN - SLOVAKIA 1-2:

Det var knyttet store forventninger til Polens kaptein, men verken Bayern München-spissen eller hans lagkamerater fikk noen god start på mesterskapet.

Slovakene tok ledelsen i St. Petersburg etter 18 minutter takket være en strålende soloprestasjon fra Róbert Mak.

Ferencváros-spilleren fikk ballen ute til venstre, kvittet seg med to Polen-forsvarere takket være en tunnel før han trakk seg innover i banen og satte ballen i mål via Kamel Glik og Polen-målvakt Wojciech Szczesny.

- For et mål av Robet Mak! Han gjør jo alt selv, utbrøt NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith, og fikk støtte av Egil Olsen.

- Det er en ren enkeltmannsprestasjon, og det er fantastisk godt gjort. Jeg elsker folk som utfordrer når det ikke er sikring, og han tar begge to!

Styrte før pause

Mak og hans lagkamerater var det klart beste laget før hvilen, og Kucka var kun en halvmeter unna å doble ledelsen da hans avslutning snek seg like over etter halvspilt omgang.

Det polske laget skapte knapt noe som helst de første 45 minuttene, men kom ut som et helt annet lag etter pause.

Den andre omgangen var kun et minutt gammelt da polakkene dro fram et strålende angrep ute til venstre.

Ballen havnet til slutt i beina på Karol Linetty, som fikk avsluttet mot mål. Skuddet var langt fra det reneste, men ballen trillet inn i det lengste hjørnet uten at Slovakia-keeper Martin Dúbravka klarte å holde skuddet ute.

Utligningsmålet førte til at Polen spiste seg mer og mer inn i kampen, men vendepunktet kom etter 62 minutter da Grzegorz Krychowiak på klønete vis pådro seg sitt andre gule kort og ble sendt i dusjen for en takling på Jakub Hromada.

Kun sju minutter senere utnyttet slovakene overtallet da de la på til 2-1 etter en strålende scoring av Inter-stopper Milan Skriniar.

Serie A-veteranen fikk ballen inne i feltet etter en corner, tok den nydelig ned med ett touch, før han dunket den i nettmaskene på det andre.

– Vi er kjempefornøyde med å starte turneringen med seier. Det var en tøff kamp, Polen er et kvalitetslag, sier Skriniar etter kampen.

Polen nære utligning på overtid

Polen og Lewandowski forsøkte å flytte laget i frem i sluttminuttene for å presse fram en utligning, og fikk sin gigantiske mulighet et par minutter før full tid.

Et hjørnespark ble svingt inn i feltet, og Lewandowski var kun centimetere unna å få hodet på ballen. Bak ham kom imidlertid lagkamerat Glik, men også midtstopperen var et tidel for sent ute til å kunne styre ballen i mål.

Muligheten ga imidlertid polakkene blod på tann, og Jan Bednarek fikk en ny kjempesjanse på overtid da han fikk ballen inne i feltet.

Avslutningen til Southampton-spilleren snek seg imidlertid utenfor stolpen til Martin Dubravka, som kunne puste lettet ut.

Det betyr at Polen skal få det svært tøft med å avansere fra gruppa, med Spania og Sverige som gjenstående motstandere.