Kretzschmar håper på EM

Foto: Scanpix/EPA/Jens Wolf

EM kan bli en attraksjon fattigere etter at Stefan Kretzschmar nylig måtte opereres. Men tyskeren har ikke helt gitt opp håpet om spill i Slovenia.

19.01.04 16:28

Tysklands fargerike venstrekant Stefan Kretzschmar står i fare for å gå glipp av EM i Slovenia som starter 22. januar.

Han har vært gjennom en sprøytekur for å bli kvitt en skade. Den hjalp ikke og onsdag måtte han opereres. De færreste tror at han blir klar til EM, men noen har hevdet at det ikke er noe tap for Tyskland.

- Det stemmer ikke. Stefan har en helt spesiell posisjon i verdenshåndballen. Samtlige lag har stor respekt for ham, og han kan på avgjøre kamper helt på egenhånd. Vi vil helt klart savne ham, sier lagkamerat Florian Kehrmann til Sport1.

Operasjonen gikk greit og selv om det normalt går fire uker før en er tilbake på banen etter en slik operasjon, vil ikke Kretzschmar gi opp håpet ennå.

- Jeg har ikke avskrevet EM. Frem til 22. januar er det fortsatt en del tid. Men jeg blir ikke med til EM dersom jeg ikke kan tilføre laget noe, sier han.

Kretzschmar har vært en av Tysklands viktigste spillere i de siste mesterskapene. Tyskerne kan se tilbake på sølv både i EM og VM de to siste årene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.