RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: AFP PHOTO/SCANPIX)

Krever 321.000 for kombinertløper

Sist oppdatert:
Kombinertløperen Jan Schmid vil melde overgang fra Sveits til Norge. Nå krever det sveitsiske skiforbundet økonomisk kompensasjon.

Som TV 2 Nettavisen tidligere har skrevet, ønsker Schmid å begynne å konkurrere for Norge. 22-åringen har bodd i Trondheim i hele sitt liv, men har sveitsiske foreldre og har derfor representert Sveits så langt i karrieren.

Nå krever det sveitsiske 321.000 kroner i kompensasjon, skriver Adresseavisen. Sveitserne vil ha noe igjen for ressursene de har investert i unggutten.

Norges skiforbund har imidlertid liten lyst til å punge ut.

- På prinsipielt grunnlag har vi avslått kravet, sier generalsekretær Kristin Felde til avisen.

Generalsekretær Hansruedi Laich i det sveitsiske forbundet viser til at Schmid har en klausul i sin løperkontrakt om at Sveits kan kreve en kompensasjon ved et eventuelt nasjonsbytte.

Saken vil bli tatt opp på høstmøtet til det internasjonale skiforbunder, FIS. Partene er enige om at det er en viktig prinsippsak i forhold til tilsvarende saker i fremtiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere