*Nettavisen* Sport.

Krever 36 mill. av pokervinneren

Foto: Scanpix/AP Photo/Laura Rauch

En kollega av VM-vinner Jamie Gold mener han har krav på halvparten av premiepotten på 72 millioner kroner.

Jamie Gold imponerte stort da han slo knockout på 8722 motspillere under sommerens poker-VM i Las Vegas. Den amerikanske TV-produsenten tok ledelsen flere dager før finalebordet, og ga aldri slipp på den før siste motstander var slått ut.

Alt var fryd og gammen for 36-åringen, men så dukker plutselig en bekjent av ham, TV-kollegaen Crispin Leyser, opp og krever halvparten av premiesummen på 72 millioner kroner. I søksmålet mot Gold hevder Leyser at han hadde en avtale om at de to skulle dele en eventuell gevinst i hovedøvelsen mellom seg.

Den påståtte avtalen mellom de to er litt diffus, men duoen skal ha samarbeidet om å hente inn kjendiser som skulle spille i VM med logoen til et gamblingselskap på klærne. I den forbindelse skal gamblingselskapet ha betalte Golds inngangsbillett til hovedøvelsen til en verdi av 60.000 kroner.

Leyser hevder han sitter på et lydbåndopptak som beviser at de to avtalte å dele beløpet dersom Gold skulle vinne en av premiene.

En dommer i Nevada har frosset halvparten av prispengene på grunn av søksmålet mot Gold. VM-vinneren er for tiden på ferie og har ikke kommentert søksmålet.

Les mer om poker i vårt pokermagasin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag