*Nettavisen* Sport.

Krever 42,7 millioner

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Det kan gå mellom 30 og 40 år før jeg glemmer det som skjedde, sier Michael Rasmussen.

25.01.12 10:40

Christina Watches har inntatt Argentina.

Det bringer blant andre Michael Rasmussen, Frederik Wilmann og Stefan Schumacher til argentinsk jord.

To etapper av Tour de San Luis er unnagjort, men de største overskriftene skaper Rasmussen så langt.

Kyllingens millionkrav
I møtet med pressen har han fortalt internasjonale medier om millionkravet han har gående mot nederlandske Rabobank. Arbeidsgiveren som trakk ham ut av 2007-versjonen av Tour de France og senere sparket ham fra laget.

- Det er først nå jeg kan bevise konsekvensen av avskjedigelsen fullt ut. Dersom jeg hadde vunnet touren, hadde jeg kunne tegnet en kontrakt verdt noen millioner euro for de påfølgende årene. Kravet vårt er på 5,6 millioner euro (drøyt 42,7 millioner norske kroner), og da har vi ikke tatt hardt i, siteres Rasmussen på av De Telegraaf.

Les også: Quick Steps lekestue

Den danske syklisten testet aldri positivt i forbindelse med sykkelrittet. Han hadde derimot flere brudd på meldeplikten, og ble utestengt fra det danske landslaget i forkant av Tour de France.

Etter å ha blitt presset ut av rittet, fikk Rasmussen til slutt en toårig utestengelse av det monegastiske sykkelforbundet (som holdt i lisensen hans på det tidspunkt).

- Jeg ble ranet for tittelen
Kyllingen har aldri godtatt omstendighetene rundt disse sanksjonene.

- Det begikk et av de største justismordene i idrettshistorien mot meg. Jeg ble ranet for tittelen. Dersom man legger datidens regelverk til grunn, hadde de ingen hjemmel for å trekke meg ut av rittet.

Les også: Kyllingen søkte ly for haglbygene

- Reglene som finnes i dag, er annerledes. Men de ble ikke innført før i januar 2009, og likevel brukt mot meg, sier han ifølge El Diario Vasco.

I juni 2008 ble Rasmussen tilkjent en erstatning på 5,6 millioner kroner av byretten i Utrecht. Domstolen kom da fram til at laget var tilstrekkelig informert om rytterens situasjon, og at skandalen kunne blitt avverget.

Rasmussen har på sin side erkjent at han ga «uriktige opplysninger» om sine bevegelser i forkant av etapperittet, men nekter stadig for at han «førte arbeidsgiveren bak lyset» – som også var grunnen for at nederlenderne kvittet seg med ham for fire og et halvt år siden.

Dersom den danske toppsyklisten taper i retten, risikerer han å måtte betale tilbake de 5,6 millionene. Dersom han vinner fram med kravet, kan han altså plusse 37,1 millioner kroner til på sparekontoen.

Til høyesteretten
Saken skal opp i nederlandsk høyesterett den 25. mai, skriver De Telegraaf.

- Jeg kan ikke gjøre om på dette (utkastelsen fra Tour de France, vår anm.) nå. Jeg har fremdeles en sak gående mot Rabobank. Jeg vet at jeg aldri kommer til å vinne Tour de France, men jeg trodde på et punkt at jeg skulle få kjøre det igjen.

Men glemme det som har skjedd? Det gjør ikke 37-åringen med det første:

- Jeg har et åpent sår og det kan ta ny 30-40 år før jeg glemmer det som har skjedd. Det er ikke sikkert jeg lever så lenge engang!

- Jeg ønsker fremdeles oppreising for det de har utsatt meg for, avslutter han.

Kilder: velonews.com/ekstrabladet.dk/el diario vasco/de telegraaf

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.