RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever 70 millioner

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Philippe Gilbert blir en dyr mann de kommende tre årene.

Den rytteren som utvilsomt er mest ettertraktet om dagen er Philippe Gilbert. Den belgiske klassikerstjernens kontrakt med Omega Pharma-Lotto går ut på slutten av sesongen.

Laget splittes i to i 2012, og det skaper usikkerhet rundt Gilberts videre karrierevei.

Det skal være fem lag som fremdeles har sjansen på underskriften til Gilbert: Sky, BMC, Quick Step, Lotto og Omega Pharma.

Men for å få underskriften til vinneren av alle de tre Ardenner-rittene i 2011 må de grave dypt i lommeboken.

Gilberts krav er som følger: Tre millioner euro i året. Lengde på kontrakten? Tre år.

Det tilsvarer over 23 millioner norske kroner i året, eller cirka 70 millioner totalt på tre år. Det er neppe noen syklister i samme klasse, selv ikke Alberto Contador.

- Det sportslige er viktigst
Agenten til Gilbert heter Vincent Wathelet. Han forklarer situasjonen slik:

- Det viktigste kravet er at han er i et godt sportslig miljø og at han kan skrive under for tre år. For eksempel kunne Astana, og hans venn Vinokourov, kun tilby en kontrakt på to år. Det var ikke nok, jeg informerte Alexandre om de faktiske forhold på søndag, forklarer agenten til Sportwereld.

Agenset poengterer at de fremdeles har god tid. En rekke forhold må avklares, som hva slags status for eksempel de to «nye» lagene Omega Pharma og Lotto får. Quick Step vet heller ikke om Tom Boonen blir i laget, noe som helt sikkert har mye å si for hvor mye penger de kan tilby.

- Det viktigste er at Philippe er i toppslag til Tour de France-starten. Den første august vil vi offisielt meddele hvor fremtiden hans ligger, avslutter agenten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere