Gå til sidens hovedinnhold

Krever å bli tatt med på råd

Eldar Rønning vil ha norsk landslagstrener – og har seks kandidater i bakhodet.

Det slo ned som en bombe for landslagsløperne i langrenn onsdag, da trener Morten Aa Djupvik ringte hver enkelt og informerte om at han slutter som landslagstrener.

- Morten et fantastisk menneske, sa Petter Northug.

- Utrolig vemodig. Det var tungt å få beskjeden, og veldig overraskende. Dritkjipt, sa Martin Johnsrud Sundby.

- Veldig overraskende og trist. Morten fikk ganske tøff kritikk av løperne under evalueringen for et år siden, og tok veldig bra tak i de utfordringene vi ga ham, sa Eldar Rønning til Nettavisen.

- Store sko å fylle
I kjølvannet av sjokknyheten, er det naturligvis ett stort spørsmål som melder seg: Hvem skal ta over?

- Den som kommer inn, har store sko å fylle. Jeg håper personlig det kommer inn en trener som er mest mulig lik Morten, selv om jeg vet det er vanskelig. Men det er i hvert fall viktig at han er tradisjonell, og at vi fortsetter den prosessen vi nå har startet på, og som har gitt oss framgang i vinter, sier Martin Johnsrud Sundby til Nettavisen.

Han vil ikke nevne navn. Det gjør derimot Eldar Rønning, som har seks kandidater i bakhodet.

Seks kandidater
- Fredrik Aukland, Thomas Alsgaard, Steinar Mundal, Arild Monsen, Pål Gunnar Mikkelsplass og Ole Morten Iversen er navn jeg tenker på. Jeg ser kanskje på noen av dem som sterkere kandidater enn andre, uten at jeg vil utdype det her og nå.

- Og så spørs det jo om de er interessert i jobben, og motivert for den. Det er en veldig krevende jobb å være landslagstrener, så du må være hundre prosent motivert, understreker Rønning.

- Hvilken kravspesifikasjon har du til en landslagstrener?

- Jeg mener vi bør ha en norsk trener. Det vil si en trener som kjenner treningsfilosofien og det vi har drevet med. Vi har noe veldig positivt på gang nå, og bør fortsette på det samme sporet. Jeg vil ikke ha en trener som kommer inn med helt nye ideer.

- Og så må det være en trener som er trener for alle løperne på laget, og som kun er trener, slik Morten var den siste sesongen. En landslagstrener kan ikke være reiseleder på si, sier Rønning.

Vil bli hørt
Aller mest opptatt er han av at løperne blir tatt med på råd underveis.

- Jeg forventer at vi blir spurt og involvert i prosessen. Eller rettere sagt, jeg krever det. Det er jo vi som skal ha denne treneren, understreker Rønning overfor Nettavisen.

Det er langrennskomiteen i Norges Skiforbund som skal ansette den nye treneren. Komitéleder Hermod Bjørkestøl vil foreløpig ikke si så mye om prosessen.

- Dette er helt ferskt. Jeg befinner meg for øyeblikket i Sotsji, og må komme meg hjem før jeg begynner å se på det. Men det er klart at det må gjennomføres en grundig prosess. Dette er jo utvilsomt en av de aller viktigste jobbene i norsk langrenn, sier Bjørkestøl til Nettavisen.

PS. Thomas Alsgaard anser seg ikke som kandidat til jobben. - Jeg er i full gang med oppkjøring til en ny sesong med mitt eget lag (Team United Bakeries) og det ville vært veldig unfair mot de jeg allerede samarbeider godt med i dag å slutte der, sa han til NRK onsdag kveld.

PPS. Fredrik Aukland melder seg også ut av kampen om trenerjobben. : - I dag er en slik jobb utopi. Jeg vil være mer sammen med familien min i Tønsberg, sier Aukland ifølge adressa.no.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken