Krever at Håland slipper straff

Start tar i dag kontakt med NFF for å be om at Atle Roar Håland slipper suspensjon etter lørdagens røde kort mot Aalesund.

17.10.05 07:47

Håland felte Lasse Olsen i en klar scoringsposisjon, og dommer Svein Oddvar Moen dømte straffe og rødt kort til Håland. Den avgjørelsen står han ved, også etter å ha sett episoden på video. Det er imidlertid Start-ledelsen sterkt uenig i. Nå vil de at NFF opphever straffen.

- Videoen viser at Atle Roar ikke felte Lasse Olsen. Atle Roar kom inn foran Lasse, sparket vekk ballen og Lasse sparket i Atle Roar, sier sportslig leder i Start, Trond Are Gjone, til Fædrelandsvennen.

Han krever nå at Håland slipper suspensjon. Dommersjef i NFF, Rune Pedersen, sier at det skal svært mye til om en spiller skal slippe straff etter et direkte rødt kort – hvis dommeren står for det han gjorde.

- Regelverket er tydelig på at det er rødt kort hvis forsvarsspilleren ulovlig avverger en målsjanse. Start kan godt vært uenig i regelverket, men de slipper ikke suspensjon av den grunn, sier Pedersen til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.