Gå til sidens hovedinnhold

Krever gigantsum fra Liverpool

Manchester City kan ha gjort det vanskelig for Anfield-klubben å skaffe Luis Suarez.

Luis Suarez fra Ajax er mannen Liverpool skal være på jakt etter for tiden. Det startet som løse rykter tidligere i måneden, men interessen har etter hvert blitt stadig mer konkret.

Flere engelske aviser - som tabloiden Daily Mail - melder onsdag ettermiddag at Liverpool-eier John W. Henry selv skal ha sittet i møter med spillerens agent i Liverpool.

Den meget pålitelige The Times-journalisten Ben Smith hevder også på Twitter at møtevirksomheten rundt Ajax-spissen skal være i gang, og at amerikaneren skal være involvert i samtalene.

- Absurd sum penger
Liverpool-eieren skal angivelig ha spist middag sammen med Suarez' agent, Pere Guardiola (Broren til Barca-trener Josep Guardiola), og gjort det klart at spissen er Liverpools hovedmål.

Kenny Dalglish skal ønske seg en ny spiss i troppen for å først og fremst fjerne litt av målscorerpresset fra skuldrene til Fernando Torres. Spissen har vært litt ujevn denne sesongen - noe som blant annet skyldes skadeproblemer - men viste mot Everton at han kan være på vei tilbake mot storformen.

Dermed ser det største hindret i forhold til å få fram en avtale for Luis Suarez ut til å være prisen. Det er ventet at den nederlandske klubben ønsker seg minst 30 millioner euro - rundt 240 millioner norske kroner. Ajax bruker Edin Dzekos overgang fra Wolfsburg til Manchester City tidligere i januar som utgangspunkt for kravet.

- Vi vet hvor viktig Luis er for Ajax. Og bare for en absurd sum penger vil vi vurdere et salg, sier Ajax-trener Frank de Boer til De Telegraaf.

- City betalte rundt 30 millioner euro for Dzeko. Det er en okay sum. Men Luis har vært bra på trening, og jeg har på følelsen av at han egentlig ikke ønsker seg bort fra klubben vår, forteller den tidligere stopperkjempen.

Vil by halvparten
Ifølge Sky Sports skal Liverpool i første rekke kun være villig til å betale rundt 15 millioner euro - rundt 120 millione kroner - for spissen, samt sende Ryan Babel motsatt vei.

Den tidligere Ajax-spilleren har imidlertid vært i forhandlinger med tyske Hoffenheim det siste døgnet, og det er derfor høyst usikkert hvorvidt han vil bli en del av Suarez-overgangen.

Uruguayaneren har to et halvt år igjen av kontrakten med den nederlandske toppklubben, men har tidligere denne måneden blitt sitert på at han kunne tenke seg nye utfordringer før den tid.

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget