RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kent Skibstad (Scanpix)

Krever Hareides avgang

Sist oppdatert:
Stavanger Aftenblads sportsleder ber Åge Hareide om å trekke seg.

«Viking har skiftet ut alle i toppledelsen i løpet av de siste månedene. I sommerpausen bør de fullføre operasjonen og la Åge Hareide bli den neste», skriver Aftenbladets sportsleder Stig Nilssen i en kommentar.

Stavangerlaget tapte tirsdag 0-3 for Fredrikstad, som ligger nest siste i Tippeligaen. Viking går dermed inn i sommerferien med 14 poeng på 12 kamper og kun ni scorede mål. De åtte siste kampene har bare gitt to seirer.

«Ingen skal være i tvil om at Åge Hareide har prøvd. Han har kjøpt mange nye spillere, men feilet langt mer enn han har truffet. Han har forsøkt nye formasjoner, systemer og trenerkonstellasjoner, men ikke funnet den rette kabalen», skriver Nilssen videre.

Aftenbladets sportsleder håper at det sportslige utvalget i Viking på møtet kommende mandag vil vise handlekraft og legge fram en ny plan.

«Ingenting tyder på at laget skal lande innen for egen målsetting, det vil si topp fire og europacupspill. Med stadige bunnoteringer for antall tilskuere på kampene, kan opprydningen like gjerne begynne nå som i høst», konstaterer Nilssen.

Åge Hareide uttalte etter 0-3-tapet for Fredrikstad at han fremdeles har tro på at Vikings sesong kan bli god.

- Ja, hvis ikke jeg hadde hatt det, hadde jeg gjort noe annet. Tatt en lang ferie eller noe. Nei, vi må alltid ha troen på det. Det er viktig. Slik som det er nå, er det på en måte viktig at vi finner fram til de taktene vi hadde innledningsvis, sa Hareide tirsdag kveld.

Rogalands Avishar lagt ut hele seansen fra Hareides møte med pressen tirsdag. Les mer her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere