RUSSLAND-SVERIGE 2-0: Den svenske avisen Expressen presenterte umiddelbart etter at Sverige var slått ut av fotball-EM sitt krav om at Lars Lagerbäck må trekke seg fra trenerjobben.

Avisen støttet seg på en leseravstemning på internett hvor 72 prosent av de første 1200 leserne som avga sin stemme, mente at Lagerbäck må trekke seg eller få sparken.

Les også:
Pinlig, Sverige!
Ljungberg kritisk til eget spill
Henke fortsetter på landslaget

«Herregud, så avslørt det svenske landslaget ble av Guus Hiddinks revolusjonerende raske, russiske fotball. Svensk stress i kombinasjon med langsomhet plaget spillet fra avspark til sluttsignal og ferie,» skriver kommentator Mattias Ek.

- Gå!
Også Aftonbladet har en avstemning om Lars Lagerbäck på sin nettside. Her mener hele 80,5 prosent av leserne at treneren må gå.

59-åringen har vært svensk landslagstrener siden 1997. Først som assistent til Tommy Söderberg, deretter som hovedtrener sammen med Söderberg fra 2000 og etter EM i 2004 som enerådende.

(Les videre under bildet)

Aftonbladets kommentator Simon Bank sier det slik:

«Ett ungt, vackert, modigt och skickligt fotbollslag med framtiden för sig gick vidare i EM. Bara en sak. Det var inte vårt. Sverige var gammalt, fult, fegt, oskickligt – jag vet inte om de var ett fotbollslag ens en gång, och värst av allt: Framtiden, den hade vi bara framför oss tills i går.»

Mager trøst
Bank oppsummerer det hele med følgende spørsmål: – Vad FAN SYSSLADE NI MED?!

Han konstaterer at Russland like gjerne kunne ha vunnet 5-0 og gir hele det svenske laget stryk.

Men Bank finner også en trøst: Nå slipper i hvert fall Sverige å bli ydmyket av Nederland ...

Sverige endte på tredjeplass i gruppe D i EM i Sveits og Østerrike etter 0-2-tap for Russland, 1-2-tap for Spania og 2-0-seier over Hellas.

298

Sjekk EM-magasinet!

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Vinn flatskjermer i Nettavisens EM-quiz