*Nettavisen* Sport.

Krever Mikel og Shittu avhørt

Foto: SCANPIX (Foto: Scanpix)

Morgan Andersen vil ha John Obi Mikel og John Shittu rettslig avhørt.

01.02.08 09:18

Statsadvokat Svein Holden har siden mandag jobbet med å få til rettslige avhør av Mikel og hans agent, Shittu.

NA24 - din næringslivsavis

Klart sist fredag
For etter et møte fredag for en uke siden ble det klart at Lyn-direktør Morgan Andersen krevde duoen rettslig avhørt. Andersen er tiltalt for dokumentforfalskning og for falsk anmeldelse av John Obi Mikels agent, John Shittu.

Saken starter 11. februar i Oslo tingrett, og åtte dager er satt av. Forholdene Morgan Andersen er tiltalt for stammer fra våren 2005.

- Vi jobber nå via engelske myndigheter, og undersøker muligheten for et rettslig avhør i London, sa statsadvokat Svein Holden til NA24 torsdag.

Møteplikt i London
En domstol vil da innkalle Mikel og Shittu, som har møteplikt, og forklaringene blir protokollert og gjort gjeldende når straffesaken i Oslo tingrett begynner.

Et annet alternativ er å video-overføre avhør til tingretten. Mye avhenger av Mikels deltakelse i det pågående Afrika-mesterskapet, og hvor langt Nigeria kommer. Søndag spiller landet kvartfinale mot Ghana.

- Vi håper å vite noe så snart som mulig, sier statsadvokat Holden.

Han legger til at både Mikel og Shittu er samarbeidsvillige.

60 mill. på spill
NA24 skrev sist fredag at jusprofessor Alf Petter Høgberg mener at Lyn kan risikere å miste de 60 millionene Oslo-laget har innkassert på John Obi Mikel.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dersom tidligere Lyn-direktør Morgan Andersen blir dømt for å ha forfalsket Mikels Lyn-kontrakt, så har klubben solgt stortalentet uten gyldig kontrakt og fått utbytte av en straffbar handling.

Dermed kan påtalemyndighetene velge å ta ut sak mot Lyn og inndra de 60 millionene til fordel for statskassen. Statsadvokat Svein Holden sier at de har vurdert, men droppet å reise sak mot Lyn.

Holden utelukker midlertid ikke at eventuelt nye opplysninger fra den kommende rettssaken vil kun endre denne vurderingen.

Morgan Andersen er tiltalt for:

- i rettsstridig hensikt å ha benyttet som ekte eller uforfalsket et ettergjort eller forfalsket dokument (straffeloven § 182 første ledd første straffalternativ)

- ved falsk anmeldelse til påtalemyndigheten eller annen offentlig myndighet å ha søkt å pådra en annen siktelse eller fellelse for en forbrytelse (straffeloven § 168 første straffalternativ)

Mens det første tiltalepunktet kan straffes med bøter eller fengsel i ett år, er strafferammen for det andre punktet fra seks måneder til åtte år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag