Gå til sidens hovedinnhold

Krever Morgan fengslet

Aktor krever ett års fengsel for Morgan Andersen.

OSLO TINGRETT (NA24): Aktor Svein Holden la onsdag formiddag ned påstand om ett års fengsel for Morgan Andersen, hvor seks måneder er betinget.

NA24 - din næringslivsavis

Andersen er tiltalt for dokumentfalsk av stortalentet John Obi Mikels kontrakt våren 2005 og for falsk anmeldelse av Mikel-agent John Shittu.

Det betyr at den tidligere Lyn-direktøren må sone i et halvt år for begge tiltalepunktene, hvis aktor får det som han vil.

- Uthenging av Hoff
Aktor la i straffeskjerpende retning vekt på at Morgan Andersen og hans forsvarer indirekte og direkte har hengt ut Lyn-ansatt Stein Hoff i retten og i media for å ha forfalsket Mikels kontrakt.

- Det er det dette er; uthenging, sa aktor Svein Holden.

Holden fant to formildende omstendigheter: at det har gått svært lang tid siden lovbruddene skjedde, og at det ikke er grunnlag for å hevde at Andersen har gjort dette for personlig vinnings skyld.

Han vil også at Andersen skal dekke saksomkostningene om han blir dømt.

- Aktors svake punkt
Morgan Andersens advokat Cato Schiøtz er ikke fornøyd, og synes det fremdeles er uklarheter rundt Mikels agent, John Shittu.

- Aktors svake punkt er hva som skjedde den 15. september 2004. Vi mener at det ikke ble inngått en avtale med Shittu den dagen, slik aktor hevder. Og da raser alt, sier advokat Cato Schiøtz om påtalemyndighetens prosedyre.

Les også om Schiøtz prosedyre: - Shittu er den eneste kriminelle

Morgan Andersen var Lyn-direktør fra vinteren 2003 til høsten 2006.

- Plantet bevis
- Han er kroneksempelet på en tiltalt som tilpasser sin forklaring til bevisene i saken, sa aktor Svein Holden om Morgan Andersen.

Politiets eksperter har påvist at det ble lagt til to møter i Andersens Outlook-kalender den 22. april 2005, hvor det ene er et møte om Mikels kontrakt. Mikel fylte 18 år den dagen.

Tekniske undersøkelser viste at de to møtene ble lagt inn 4. desember, senere samme år. Andersen hevdet de to møtene kan ha blitt lagt inn ved synkronisering av mobilen og pc-en, eller ved at han oppdaterte kalenderen fra møteboken sin.

- Hardt og brutalt: dette er planting av bevis, sa aktor Holden i sin prosedyre.

Drama i rettssalen
NA24 har fulgt dramaet i Mikel-saken. Les hva som har skjedd her.

Dette er tiltalen
Morgan Andersen er tiltalt for overtredelse av:

- i rettsstridig hensikt å ha benyttet som ekte eller uforfalsket et ettergjort eller forfalsket dokument (straffeloven § 182 første ledd første straffalternativ)

- for ved falsk anmeldelse til påtalemyndigheten eller annen offentlig myndighet å ha søkt å pådra en annen siktelse eller fellelse for en forbrytelse (straffeloven § 168 første straffalternativ)

Mens det første tiltalepunktet kan straffes med bøter eller fengsel i ett år, er strafferammen for det andre punktet fra seks måneder til åtte år.

Saken startet 11. februar i Oslo tingrett og ble avsluttet ondag 20. februar. Dom i saken kommer torsdag 13. mars klokken 14.00.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter