*Nettavisen* Sport.

Krever regelendring i touren

For tredje gang i karrieren suste spanske Oscar Freire først over målstreken i Sanremo. Da er det lov å juble! Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Freire ville at Cavendish skulle bli kastet ut av årets Tour de France.

30.09.11 17:02

Før Mark Cavendish vant sin VM-tittel i København, hadde en lagt en god Tour de France bak seg.

For første gang klarte briten å vinne den grønne. Det gjorde han selv om han kom utenfor tidslimiten en gang.

I og med at gruppen til Cavendish var såpass stor, ble ingen av dem kastet ut av rittet. Det eneste som skjedde var at samtlige i gruppen ble fratatt 20 poeng i kampen om den grønne trøye, men dette ble ingen hindring for Cavendish.

Krever regelendring
Oscar Freire har vunnet den grønne trøyen i touren én gang tidligere, men i år deltok ikke spanjolen. Han merket seg allikevel at Cavendish var utenfor tidslimiten på en etappe. 35-åringen fremmer nå et ønske om en regelforandring i touren. Det skjedde under en webchat med Marca.

- For den grønne trøyen er det regler som sier at når mange ryttere kommer inn utenfor tidslimiten, får de lov til å komme tilbake. Det er reglene, men jeg synes det er galt at de som avslutter utenfor tidslimiten får komme tilbake. Noen ganger kan noen avslutte utenfor tidslimiten, før de vinner dagen etter.

- Hvis du er syk eller faller, lar de deg ikke kjøre mer, men dersom du er i en gruppe, få du kjøre videre. Det er ikke bra, og jeg forstår det ikke. De burde forandre reglene, mener rytteren med tre VM-titler under beltet.

Selv om Freire mener at Cavendish burde blitt kastet ut av touren, må han innrømme at Mark Cavendish er svært vanskelig å slå.

Nesten uslåelig
- Mark er en stor rytter, som har overrasket meg flere ganger. Han overrasket meg ved å vinne Milano-San Remo (i 2009, vår.anm), og nå ved å vinne VM.

Freire fremhever at Cavendish ofte får god hjelp av sine lagkamerater, men at han også kan alene.

- Hvis de (laget) setter han opp med 200 meter igjen, er han nesten uslåelig. Du kan bare slå ham når vilkårene er de samme. Selv da er han veldig god, men du kan slå han.

Freire ble nummer ni i årets verdensmesterskap, som vi alle husker at ble vunnet av Mark Cavendish. Hvor Freire kjører neste sesong er usikkert, men spanjolen tviler på at det er i Movistar, som han tidligere har blitt linket til.

- Jeg har ikke fått et tilbud fra dem, bekrefter spanjolen.

Annonsebilag