*Nettavisen* Sport.

Krever Start for Myggen-penger

Agenten som truer Start Toppfotball AS med konkurs, hevder også å ha penger til gode fra sørlandsklubben for Erik Myklands overgang til Utrecht for tolv år siden.

25.01.06 10:48

Tirsdag ble det kjent at agent Stan Stancheff har gått til Kristiansand tingrett med en konkursbegjæring mot Start. Agenten hevder at Start skylder Donatas Vencevicius 1,3 millioner kroner - et krav spilleren selv skal ha solgt til agenten for én krone.

Nå er det blitt kjent at samme mann også har levert konkursbegjæring mot IK Start, på grunn av Myggens overgang til nederlandsk fotball i 1994.

- Vi har ikke fått pengene vi har krav på fra Start i forbindelse med Myklands overgang til Utrecht. De skal vi nå ha, sier Stancheff til Fædrelandsvennen.

Agenten hevder Start fortsatt skylder ham 300.000 i provisjon fra overgangen, og sier han har ventet med å fremme kravet på grunn av Starts anstrengte økonomiske situasjon i årene etter overgangen.

Sørlandsklubben skjønte lite av konkursbegjæringen mot Start Ttoppfotball, og like lite av kravet mot IK Start.

- Umiddelbart blir vi litt usikre på seriøsiteten til denne agenten, av to grunne.: Først fordi han kommer med saker som etter vår mening enten er foreldet eller ikke har noe reelt krav i seg. Dernest fordi han kommuniserer via media og ikke via vanlige rettsinstanser, sier Harald Andersen i Start til avisen.

Konkursbegjæringen ble innlevert 2. desember i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.