Gå til sidens hovedinnhold

Krever svar fra Ferguson

Manchester Uniteds styre har bedt manager Sir Alex Ferguson forklare hvilken rolle hans sønn Jason har hatt i klubbens overganger. United granskes for tiden av FA.

Manchester United var raskt ute med å avvise det engelske fotballforbundets (FA) mistanker om ulovligheter ved overgangen til Tim Howard. FA gransker kjøpet etter opplysninger om at en agent fikk deler av kjøpesummen.

Avisen Sunday Times skal ha levert dokumenter til FA som angivelig beviser dette.

Rasende styremedlemmer
Det hevdes at 139.000 pund ble betalt til Gaetano Marotta, som skal ha gitt pengene videre til Mike Morris, som igjen er Jason Fergusons forretningspartner, opplyser nyhetsbyrået AFP.

Uniteds styre skal visstnok ha blitt rasende etter at disse opplysningene dukket opp, og har tidligere advart Sir Alex om at sønnens rolle i overgangssaker kan føre til interessekonflikter.

Styreformann Sir Roy Gardner krever ifølge AFP en forklaring av Sir Alex.

Kritisert for Stam-salget
Manchester United måtte tåle kraftig kritikk i forbindelse med salget av Jaap Stam til Lazio i august 2001. Også da var samarbeidspartnerne Morris og Jason Ferguson involvert i overgangen.

United-styret ble latterliggjort da Lazio offentlig takket Morris for jobben han hadde gjort. I tillegg ble klubben tvunget til å innrømme at Jason Fergusons selskap, Elite Sports Management, mottok 17 millioner kroner som provisjonen på overgangssummen på 180 millioner kroner.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar