Den kinesiske tennisspilleren Shuai Peng forsvant tidligere i november etter å ha anklaget en kinesisk politiker for seksuelle overgrep. Hun anklaget den tidligere visestatsministeren i Kina, Zhang Gaoli (75), for å ha begått seksuelle overgrep mot henne for ti år siden.

Etter anklagene på det kinesiske sosiale mediet Weibo 2. november, har ingen hørt fra Peng. Hun har vunnet både Roland Garros- og Wimbledon-turneringen i double og har tidligere vært verdensener i double.

– Jeg var så redd den ettermiddagen (da overgrepet skjedde). Jeg ga aldri mitt samtykke, jeg gråt hele tiden, skrev Peng på Weibo, ifølge NPR.

Les også: Metoo har ikke nådd de kinesiske diktatorene ennå

Innlegget på Weibo ble kjapt fjernet av kinesiske myndigheter, og kontoene hennes i sosiale medier forsvant like etter.

WTA-sjefen Steve Simon sier til CNN at han er villig til å flytte turneringer ut av Kina og si opp avtaler med kinesisk næringsliv verdt flere milliarder kroner. Kina er et av de viktigste markedene for kvinnenes tennisorganisasjon.

– Dette er større enn business. Kvinner må bli respektert, ikke sensurert, påpeker Simon.

Nå har også USA-president Joe Biden kastet seg inn i debatten.

– Jeg er dypt bekymret. Vi slutter oss til oppfordringene til myndighetene i Kina (Folkerepublikken Kina) om å gi uavhengige og verifiserbare bevis på hvor hun befinner seg og at hun er trygg, sa pressesekretær i Det hvite hus Jen Psaki fredag, ifølge Sky Sports. Hun talte på vegne av Joe Biden.

– Vi vet at Kina har nulltoleranse for kritikk og har en erfaring med å tie de som sier fra, og vi fortsetter å fordømme denne praksisen, sa hun videre.

Det har kommet en rekke bilder av Shuai det siste døgnet, som tilsynelatende sitter på et rom med en haug av leker.