Krever unnskyldning etter Kollen-kritikk

Foto: (Scanpix/Kollenhopp)

Tidligere skipresident mener behandlingen av Torgeir Nordby og Roar Gaustad er hårreisende.

13.03.10 11:32

Advokat og tidligere skipresident Odd Seim-Haugen er lite fornøyd med behandlingen Torgeir Nordby og Roar Gaustad har fått etter at de sendte Bjørn Einar Romøren ut som første prøvehopper i Holmenkollen.

Romørens hopp ble tolket som rennleder Norby og Kollenhopp-leder Gaustads forsøk på å kuppe bakkens første hopp fra Anette Sagen, og de to har fått kraftig kritikk og det vurderes sanksjoner mot de to. Det synes ikke Seim-Haugen er greit.

Han har skrevet et brev til skiforbundets styre, der han presiserer at det ikke finnes noen hjemmel for sanksjoner mot de to.

- Gaustad har ikke noe med saken å gjøre i det hele tatt, og Torgeir Nordby har bare gjort sin jobb som rennleder, sier Seim-Haugen til VG.

- Jeg ble forespurt om jeg ville bistå dem, og da svarte at det ville jeg med glede. Jeg synes behandlingen av Nordby og Gaustad er hårreisende.

Seim-Haugen mener tvert imot at Gaustad og Nordby ikke bare bør få en unnskyldning, men også en takk for at de sørget for å få bakken i så god stand til åpningsrennet, og påpeker at Sagen selv har sagt at hun var glad for at bakken ble testet.

Han er i tillegg klinkende klar på at han finner det helt uproblematisk at Romøren satte utfor aller først, og han omtaler behandlingen av skihopperen som forkastelig.

Les alt om Prøve-VM!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.