*Nettavisen* Sport.

Krever unnskyldning fra TV 2

- Jeg håper TV 2 er voksne nok til å si unnskyld, sier Tromsø-kaptein Steinar Nilsen etter at Ole Martin Årst fikk kritikk for å ha valgt fødsel fremfor fotball.

04.11.03 07:38

Ole Martin Årsts kaptein, Steinar Nilsen, takket nei til å være med i TV 2s "Tabloid" mandag kveld. Han så ikke engang på programmet der Ivar Hoff og Mini Jakobsens kritikk av at Årst valgte å se sin datter bli født i stedet for å spille fotballkamp, ble debattert.

- Etter å ha snakket med blant annet trener Terje Skarsfjord valgte vi å takke nei fordi vi tar avstand fra slike uttalelser som TV 2 kom med. De er ikke etter vårt verdisyn, sier han til TV 2 Nettavisen.

Ikke boikott
Nilsen mener TV 2 bør se på sin interne justis og diskutere hva som egentlig kan bli sagt. Deretter synes han TV-kanalen bør be om unnskyldning.

- Kommer dette til å påvirke deres forhold til TV 2 i fremtiden?

- Vi opptrer ikke på et så lavt nivå som dem: Vi er profesjonelle i alle sammenhenger, og det vil vi fortsette med.

Nilsen bestrider at han boikotter TV 2 ved å la være å stille i "Tabloid".

- Jeg tar bare avstand fra det de kommer med, og jeg ser ikke hvorfor dette skal være TV-underholdning på noen som helst måte. Først begår Mini og Hoff et overtramp mot en av våre kolleger, og deretter skal de liksom få forklare sitt syn i samme kanal. Det detter på sin egen urimelighet, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Manglende respekt for menn
Men selv om Nilsen selv ikke ville stille opp til debatt, er han svært glad for at andre gjør det. Blant deltakerne i mandagens "Tabloid" var likestillingsdirektør Mona Larsen-Asp, som mente Hoff og Minis uttalelser var et angrep på likestillingen.

- Man går jo ikke glipp av noe sånt. Hva om det hadde skjedd noe under fødselen? Menn må ikke henges ut offentlig fordi de vil være fedre, det er det viktig for oss i Likestillingsombudet å reagere mot, sa Larsen-Asp til TV 2 Nettavisen rett før hun gikk i studio.

Begge deler
Ivar Hoff mener Årst kunne ha kombinert fødsel og fotball.

- Han burde reist til Tromsø, spilt kampen og så kommet tilbake, sier han til TV 2 Nettavisen og legger til at han ellers bare synes det er flott når menn er med på fødsler.

Reaksjonene har vært sterke etter Hoff og Minis uttalelser om at Tromsø-spiller Årst, som ble kjøpt av laget for 5 millioner, manglet ryggrad fordi han valgte å være med på sin kones fødsel heller enn å spille kanskje den viktigste kampen i Tromsøs historie.

Ytringsfrihet
Hoff sier han har respekt for meningsmotstanderne, men at han samtidig forbeholder seg retten til å uttrykke sine egne meninger.

- Det er det som kalles ytringsfrihet, sier han til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.