RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krim-klubber henvises til russisk liga

Tavria Simferopol og Sevastopol, fotballklubber fra Krim-halvøya, må ifølge lokale myndigheter slutte seg til den russiske ligaen.

Rustam Temirgaljev, som er visestatsminister i den selverklærte republikken Krim, sa til nyhetsbyrået RIA Novosti at byttet fra den ukrainske til den russiske ligaen må gjøres senest før neste sesong tar til.

Simferopol ble i 1992 første ukrainske seriemester etter at Sovjetunionen ble oppløst. Laget er nå nest sist i den ukrainske eliteserien, mens Sevastopol har fem lag bak seg.

Ukrainas fotballforbund meldte at det følger situasjonen nøye.

– Vi er vitne til en ustabil situasjon i landet vårt, som dessverre har påvirket fotballen også. Utviklingen på Krim har ført til at to ukrainske klubber nå vurderer sin framtid, heter det i en uttalelse fra forbundet.

– Vi vil gjøre alt vi kan i denne vanskelige tiden. Vi regner med at den ukrainske eliteserien snart vil analysere situasjonen og gjøre sitt beste for å stabilisere den. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere