I en alder av 36 år, har Karsten Kroon gått mektig lei UCI, det internasjonale sykkelforbundet.

Overfor De Telegraaf pøser han ut all frustrasjon han bærer i retning av Pat McQuaid og hans undersåtter.

Både Contador-saken, trusselen om å inndra Saxo Banks lisens og håndteringen av meldeplikten, får det til å ryke i toppen til herr Kroon.

Lang liste fra Kroon
Vi kan starte med Contador-saken. I februar ble det endelig avklart at spanjolen fikk en toårig utestengelse med ettervirkende kraft, etter at han testet positivt på clenbuterol under 2010-versjonen av Tour de France.

- Nå jeg tenker på hele situasjonen er det nærmest kriminelt hvordan Contador-saken ble håndtert, mener Kroon.

- Én måned etter hans positive dopingprøve i touren, ble Alberto ringt opp av UCI-president Pat McQuaid personlig. Han fortalte at han ønsket ro rundt saken. Men så ble informasjonen lekket til tysk TV, og UCI gikk likevel ut med det, uttaler Saxo Bank-rytteren til De Telegraaf.

Contador ble deretter frikjent av det spanske sykkelforbundet. Men saken døde ikke der.

- Og hva gjør UCI, som egentlig ville holde hele saken hemmelig, jo, de appellerer dommen.

Truer Saxo Bank-framtiden
Med Contador ute av dansen, er også poengene han kjørte inn i løpet av 2011-sesongen forduftet.

Det har satt profflisensen til Saxo Bank-laget i fare. Også det gir Kroon sykkelforbundet skylda for:

- Vi kan miste lisensen selv om Alberto kjørte for Astana i 2010. Det verste er at McQuaid visste om Contadors positive prøve, da Bjarne Riis undertegnet kontrakten med ham.

Kan bli utestengt selv
Klassikerrytteren har også egne problemer med forbundet. I hans egne papirer står det nå at han har misset to dopingprøver.

Det betyr at han risikerer en toårig karantene selv, dersom han pådrar seg tre slike feil i løpet av en periode på 18 måneder.

Ikke overraskende er Kroon og UCI på kollisjonskurs på dette punktet også:

- Det er helt latterlig, sukker han.

- Tidligere fikk jeg en mail fra det flamske sykkelforbundet, som minnet meg om at jeg måtte fylle ut skjemaet mitt. Men den 2. januar fikk jeg vite at mine «whereabouts» ikke var sendt inn. Derfor har jeg «utfyllingsfeil» hos UCI. Det er det samme som en «misset test» . Men det blir verre. Da jeg ringte dit, fikk jeg beskjed om at det var utøvere fra mange andre idrettsgrener som også hadde glemt å fylle ut. Men jeg fikk beskjed om at jeg var den eneste som pådro meg en «misset test», ettersom jeg var sykkelrytter.