PORTSMOUTH – TOTTENHAM 2-0:

Tottenham har fått en elendig start på høstens Premier League-sesong og hvittrøyene fra White Hart Lane hadde bare klart å skrape sammen to fattige poeng før søndagens oppgjør mot Portsmouth på Fratton Park.

En seier kunne ha løftet londonlaget bort fra tabellbunnen, men slik skulle det altså ikke gå for Spurs-manager Juande Ramos og hans mannskap.

En straffescoring av Jermaine Defoe før pause og et typisk goalgettermål av Peter Crouch i andreomgang var nemlig nok til å sikre tre viktige Portsmouth-poeng.

Dermed ser det ut til at et hardtsatsende Tottenham skal får det uvanlig tøft om de skal matche ambisjonene om en plassering blant de fire beste denne sesongen.

Skuffende Tottenham
Det ble en kjedelig førsteomgang på Fratton Park, der spesielt Tottenham forsvarte sin posisjon som et bunnlag. Hvittrøyene fra London kom faktisk ikke til en eneste brukbar målsjanse i løpet av de første 45 minuttene.

Portsmouth på sin side var litt friskere og spilte seg i hvert fall til noen dugelige halvsjanser i starten av kampen.

Richard Hughes var meget aktiv på hjemmelagets midtbane og 29-åringen sto også for den første farligheten foran mål. Fra distanse smelte han til mot kassa og Spurs-målvakt Gomes måtte gi retur på skuddet, før forsvaret fikk avklart.

Den samme Hughes var også nære på etter en corner i det 20. minutt. Hjørnesparket ble lempet over mot bakerste stolpe og midtbanespilleren fyrte i vei et volleyskudd. Gomes var nok en gang med på notene og reddet forsøket.

Scoret mot gamleklubben
Det måtte imidlertid en klønete Tottenham-feil til for at Portsmouth kunne ta ledelsen. Jermaine Jenas handset inne i egen sekstenmeter og dommeren pekte helt riktig på straffemerket.

Den tidligere Spurs-spissen Jermaine Defoe var sikker fra krittet og banket ballen hardt ned i det høyre hjørnet. Gomes var etter ballen, men nådde aldri helt fram.

Etter scoringen skjedde det svært lite og lagene kunne dermed gå i garderoben på stillingen 1-0 til Portsmouth.

Snytt for straffe
Etter pausen så det ut som det alvoret endelig hadde gått opp for Tottenham-spilleren og laget løftet seg noen hakk i starten av andreomgangen.

Da klokka viste 55 minutter kunne londonlaget også fått en gratisbillett tilbake i kampen. I etterkant av en Spurs-corner stoppet nemlig Lassana Diarra ballen med hendene inne i sekstenmeteren og reprisen viste at det nok ikke hadde vært feil å blåse straffespark. Dommeren var imidlertid uenig.

Portsmouth kunne også føle seg snytt for enda et straffespark tidligere i kampen og slik sett følte vel i hvert fall hjemmefansen at avgjørelsen var rettferdig.

(saken fortsetter)

Crouch punkterte
Rundt 20 minutter før full tid skulle likevel dagen bli helsvart for Juande Ramos’ disipler. En Portsmouth-spiller klinte til fra skrå posisjon og Gomes i Spurs-buret måtte gi retur. Foran mål ventet Peter Crouch og han kunne enkelt sette inn 2-0 til hjemmelaget.

Etter dette var det svært lite å juble for på begge sider av banen. Portsmouths Lassana Diarra måtte imidlertid forlate banen med rødt kort tre minutter før full tid, da han fikk sitt andre gule.

Til tross for utvisningen, Portsmouth kunne uansett innkassere sin første seier over Tottenham i Premier League siden 2004.

Dermed er Spurs fortsatt helt sist i den engelske toppdivisjonen, mens Portsmouth rykker opp til en litt mer behagelig niendeplass.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).