RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX

Krise i Djurgården

Djurgården har tapt 8-1 to ganger på rad i sluttspillet. Nå risikerer klubben både sportslig og økonomisk kollaps. Klubblisensen står også i fare.

- Vi har budsjettert med 20.000 tilskuere i sluttspillet. Får vi ikke det, ender vi med røde tall i år, sier Djurgårdens klubbdirektør Tommy Engström til Aftonbladet.

20.000 publikummere
Klubben har budsjettert med tre sluttspillkamper på hjemmebane i år, med et sammenlagt publikumstall på 20.000.

- Vi ble ikke blant de fire beste i grunnserien, noe som ga oss en vanskeligere trekning i sluttspillet.

Mandag kom det bare 6500 til Djurgårdens hjemmekamp i Globen. Nå må klubben har ytterligere 13.500 tilskuere i år for at det ikke skal bli røde tall i regnskapet.

Elitelisens
Blir Djurgården slått ut i fire kamper, anser Tommy Engström det økonomiske tapet for å være omkring en million svenske kroner. Klubben gikk inn i årets sesong med et minus på 900.000 kroner.

30. april blir det innført eliteserielisens i svensk elitehockey. Det betyr at klubbene ikke får ha negativ egenkapital. Får de ikke lisens, blir lagende sendt nedover i divisjonssystemet.

Engström er imidlertid ikke bekymret.

- Vi har flere ideer for hvordan vi skal løse problemet. Hva det er, vil jeg ikke gå inn på. Men vi skal ikke ryke ut av eliteserien fordi det mangler et millionbeløp i klubbkassen, sier Engström.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere