Svenske Expressen skriver onsdag at det har vært en turbulent vår og sommer for utøverne på det svenske damelandslaget i langrenn. Ifølge avisen skal flere av jentene på laget ha vært misfornøyd med opplegget og derfor vurdert å bryte med landslaget.

Avisen skrev allerede i mars at det var konflikter innad i laget og den gang hevdet avisen at minst tre utøvere vurderte å gå ut av laget, med mindre ting endret seg. Det skal ha handlet om misnøye med treningsleirer, fokuset på styrketrening og stemningen som trenerne Magnus Ingesson og Stefan Thomson spredte i gruppen.

LES OGSÅ: Nytt brudd i foten for Ingvild Flugstad Østberg

Krisemøte i juni

Som en følge av denne misnøyen har det skjedd mye i kulissene på det svenske landslaget den siste tiden. I vår og sommer har det vært oppvaskmøte.

- Den eneste måten å håndtere dette på, er å snakke med de involverte. Og det har vi gjort, mye. Både jeg og Daniel Fårhaeus (langrennssjef). Nå forsøker vi å skape et miljø der alle trives, forteller den nye landslagssjefen Anders Byström til Expressen.

Etter individuelle samtaler med alle utøverne, samt et større møte i juni, der alle fikk si sin mening, har det blitt gjort flere små justeringer rundt laget.

Trenerne skal nå blant annet ha en tettere dialog med utøverne.

LES OGSÅ: TV 2-profilen Ingrid Halstensen (32) flytter fra Manchester

- Det har vært masse snakk om dette. Det har vært en rekke ulike meninger. Noen har vært fornøyd, andre har vær mindre fornøyd og da er det viktig med nok takhøyde til at vi kan være ærlige og så komme oss videre, sier Linn Svahn til Expressen.

Karlsson: - Føles trygt nå

Stjernen Frida Karlsson mener møtet i juni var helt avgjørende.

- Vi snakket om alt og tok det fra bunnen av. Det føles trygt nå, sier hun.

Karlsson har tidligere gitt uttrykk for at hun ønsker å påvirke treningen mer.

Charlotte Kalla sier til avisen at hun ikke ønsker å gå inn på detaljer om disse samtalene, men påpeker at hvor viktig det er å støtte hverandre, ta ansvar, være gode på å koble ut og respektere hverandre.

LES OGSÅ: Tidligere Vålerenga-spiller beskyldes for rasisme: - Meldingene ble sendt uten at jeg hadde noen anelse

Trener Magnus Ingesson, som altså skal ha vært en av dem som var offer for kritikk fra utøverne, sier på sin side at saken har vært noe overdrevet i media.

Han innrømmer at det på grunn av skriveriene ble noen turbulente uker i vår, men innrømmer likevel at det har vært noe misnøye blant de svenske jentene.