ÅSANE - KONGSVINGER 1-2:

BA: Flaks, desperasjon og høye temperaturer virket å prege første omgang på Åsane Arena søndag. Det var knallharde dueller og to lag som lenge nektet å la de andre ha ballen for lenge.

Hjemmelagets grusomme seriestart har allerede blitt kalt en krise, da de før kampen sto med fem poeng på ti kamper. Og null seire. Morten Røssland og hans oransjekledde gutter visste nok på forhånd at det ikke ville bli enkelt å jakte årets første serieseier mot Kongsvinger, som er godt plassert blant toppen av 1. divisjon.

Åsanes krisestart: Styrelederen freder treneren

Etter tapet forrige uke sa styreleder i klubben, Jostein Hatlebrekke, at Røssland og resten av trenerteamet ennå hadde full tillit hos dem. I deres øyne spiller Åsane god fotball, men får bare ikke uttelling for det.

Se høydepunktene fra kampen under:

Nja, sannsynligvis vil ikke alle være enige i det. Søndagens 11. runde i 1. divisjon imponerte nok ikke mange Åsane-supportere. De sto lenge imot Kongsvinger-presset, men kom ikke selv til en eneste sjanse i løpet av de første 45. Like før pause kom kalddusjen. Gjestene satte 0–1 ved å lure Åsane-forsvarerne trill rundt. En innøvd frisparkvariant hvor tre blåkledde fikk stå alene og sentre som de ville foran mål og keeper Idar Lysgård.

Utgangspunktet for andre omgang ble umiddelbart verre, for laget som kun har hentet seire i cupen og treningskamper i 2023. Og enda tungere ble det da Holtan scoret nok en gang - også på frispark!

Åsanes toppscorer Mame Mor Ndiaye, har en tendens til å gjøre kampene mer spennende, og det gjorde han søndag i det 81. minutt. Han satte 1-2-målet, som satte fyr på de siste minuttene av kampen. Men som det har vært i alle de andre Åsane-kampene i serien i år - det bare vil seg ikke!

Det ble med de tre målene, og sjette tap i 1. divisjon var et faktum. Ikke en eneste seier i serien siden oktober 2022, der altså.