*Nettavisen* Sport.

Krisen fortsetter for Hushovd

Foto: Tim De Waele (@TDWsport.com)

Thor Hushovd sjanseløs for andre dag på rad.

04.06.13 14:03

Thor Hushovd fikk en ny tung dag på sykkelsetet på den andre etappen av Criterium du Dauphiné.

Etter å ha tapt nesten 15 minutter på feltet på den første etappen, ble han nok en gang hektet av hovedfeltet mandag.

Nordmannen fikk først trøbbel opp annenkategorien Côte de Communal med drøye tre mil igjen til mål.

Til slutt kom han i mål som nummer 154, 11,41 bak vinneren Elia Viviani.

- Tiden er i ferd med å løpe ut for Thor Hushovd, sa sykkelkommentator Christian Paasche på TV2s sending.

For mye fokus på resultater
Gino Van Oudenhove synes det er for mye fokus på resultatene til Thor Hushovd.

- Personlig synes jeg det er for mye fokus på å kjøre resultater. Jeg vet at de fleste tenker at han er avhengig av resultater, men jeg tror ikke han er det for å komme med på laget, sier Van Oudenhove til procycling.no.

Belgieren tror at nordmannen er en så stor profil, at han selv får være med å bestemme.

- De tenker annerledes i BMC. Vi må ikke glemme at Thor er en profilert rytter. Jeg tror han bestemmer selv om han er klar eller ikke. Han kjørte bra i California. Jeg håper at det er en bra dialog med ledelsen i laget. Jeg tror ikke Thor har startet rittet med krav om å vinne etappe for å komme med i Tour de France, sier Van Oudenhove.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Petter Tenstad

Kritisk til kritikerne
Christian Paasche er blant de som er bekymret. TV2 kommentatoren luftet sin bekymring på sending søndag, og ble ikke mindre bekymret etter hva han så mandag.

Samtidig er det mange på sosiale medier som uttrykker at de er skeptiske til formen til Hushovd.

- Det er twitterfolk, Paasche og Kaggestad som får panikk over dette. Jeg tror at BMC vet veldig godt hva de driver med. Avgjørelsen om han kjører eller ikke blir tatt i samråd med Thor, sier Van Oudenhove.

David Veilleaux beholdt ledelsen sammenlagt i rittet. Vegard Stake Laengen ble beste nordmann på etappen med en 24. plass. Edvald Boasson Hagen ble nummer 31.

Rittet fortsetter tirsdag.

PS: Atle Kvålvsoll, som er Hushovds trener, har ikke lov til å kommentere prestasjonene til Thor Hushovd. Dette på grunn av BMCs ekstremt konservative mediestrategi.

Resultater

HTML EMBED

Sammenlagt

HTML EMBED

Slik gikk det til
Tre franske ryttere gikk i brudd tidlig på etappen. Etter hvert fikk de selskap av en rytter fra Portugal. Da fikk vi en gruppe med følgende ryttere: José Mendes (Netapp), Rudy Molard (Cofidis), Thomas Damuseau (Argos Shimano) og Arnaud Gérard (Bretagne-Séché).

Med 93 kilometer igjen til mål hadde de 4.20. Damuseau syklet i klatretrøya på etappen og forsynte seg dermed grovt av poengene underveis på etappen.

Europcar satt mye foran i feltet og kontrollerte all den tid de leder rittet med Davild Veilleaux. Med drøye tre mil igjen til mål begynte Omega Pharma Quick Step å kjøre i feltet for deres meget spurtvasse rytter Gianni Meersman.

Kjøret gjorde at Thor Hushovd ble kjørt av hovedfeltet i stigningen opp til Côte de Communal. I etterkant av bakken klarte nordmannen å kjøre seg tilbake til hovedfeltet.

I dette tidsrommet støtet også Rudy Molard på feltet. Med 27 kilometer til mål lå han alene i tet og hadde cirka ett minutt på feltet.

På vei inn i rittets siste stigning, Col du Sentier, ble Rudy Molard hentet av feltet. Da var det rett under 15 kilometer igjen.

Mot toppen av bakken støtet José Herrada og Ivan Santaromita, uten at det ble det helt store. Rein Taaramae ville også være med på moroa, og fikk med seg en liten luke over toppen.

Med åtte kilometer til mål hadde estlenderen tolv sekunder på feltet. Med 2,5 kilometer til mål var det slutt og feltet var igjen samlet.

I spurten åpnet Meersman, med Viviani på hjul. Det ble lett match for sistnevnte som dermed vant etappen.

David Veilleaux beholdt sammenlagtledelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag