MANCHESTER UNITED - BURNLEY 0-2

De dårlige resultatene fortsetter for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United, som tapte 0-2 hjemme mot Burnley på Old Trafford onsdag kveld. Dette er første gang siden 1962 at Burnley slår United på Old Trafford.

Chris Wood kriget til seg en scoring hjemmelaget i den første omgangen etter at Ben Mee stusset ballen videre på en dødball, mens i andre omgang viste Jay Rodríguez seg frem med en drømmescoring for Sean Dyches mannskap.

Da United og Solskjær underpresterte og skuffet på ny, så fikk supporterne på Old Trafford nok. Men istedenfor å synge mot sin norske manager, rettet de irritasjonen mot Uniteds eiere, Glazer-familien, og styreformann Ed Woodward.

Det noterte også TV 2-kommentator Kasper Wikestad seg:

- «Stand up if you hate Glazers» synges på Old Trafford, og hele Old Trafford reiser seg. Det er en klar og tydelig beskjed fra hjemmepublikumet på Old Trafford. Dette er en beskjed fra hjemmefansen som går hele veien til Amerika, sa Wikestad fra sin kommentatorplass.

- Det er en ekstrem misnøye rundt Glazer-familien og Ed Woodward.

Flere engelske journalister noterte seg for at det var flere perioder der United-fansen tydelig sang mot klubbens eiere:

Etter kampen var Erik Thorstvedt tydelig på at flere av de tingene man leser, blant annet statistikkene som taler mot United og Solskjær, kommer til å bli vanesak nå.

- Man kommer til å grave frem så mye nå om hvor ræva dårlige United er. Ole Gunnar kommer til å bli totalslakta etter de greiene her. Jeg tror ikke han får sparken nå, men er det noe eierne ikke har respekt for, så er det tomme seter. Merkevaren forsvinner og det er et problem, sa Erik Thorstvedt i TV 2-studioet etter kampen.

- Alle er enige at United må ha tålmodighet, men det er så sabla vanskelig når man står oppe i det og taper mot Burnley. Og Ole Gunnar kommer til å få sparken, til slutt. Garantert. Men ikke nå, for jeg tror de sier dette er en kurs de har lagt seg på nå.

En som var fly forbannet etter kampen var United-legenden Rio Ferdinand, som jobber for den engelske TV-kanalen BT Sport. Han mener at klubbens rekruttering er under enhver kritikk:

- 600 millioner pund? På hva da? Jeg ser det ikke der ute. Hva er det de har kjøpt? Jeg skammer meg, jeg skammer meg over å være her. Jeg ser ingen vei med denne rekrutteringen, sa Ferdinand etter kampen.

- I det 84. minutt så jeg folk begynte å gå fra stadion. Det er uhørt på denne stadion. Å se gå i misnøye, det er en skam. Den nedovergående kurven de siste syv årene er merkbar. Jeg har spilt med Ole, han er en tidligere lagkamerat, men dette er ikke godt nok.

Dette er det andre strake tapet i Premier League for Ole Gunnar Solskjær, som tapte derbyet mot Liverpool i forrige serierunde. Det betyr at United, i skrivende stund ligger på femteplass. Det er seks poeng opp til Chelsea på Champions League-plass.

- Vi rekker hendene i været, dette var ikke godt nok. For meg så er det det viktigste, at vi må prestere ute på banen. I dag var ikke godt nok for Manchester United, sa Ole Gunnar Solskjær til BT Sport etter kampen.

- Vi er fortsatt nummer fem på tabellen, men vil ikke fortsette å snakke om det at vi er nummer fem.

For Burnley betyr seieren på Old Trafford at de tar et steg opp i Premier League. De jobber seg nemlig vei vekk fra nedrykkskampen i Premier League, og ligger i skrivende stund som nummer 13 i ligaen.

- Jeg forventet ikke å dominere ballinnehavet. Jeg synes vi jobbet godt og laget leverte. Jeg er fornøyd med at vi er i historiebøkene av ulike årsaker. Det har vært opp og ned denne sesongen. Det har vært flere positive i kveld, det er mye jobb som skal gjøre, sa Burnley-trener Sean Dyche etter kampen.

LES OGSÅ: Vi følger overgangsvinduet LIVE

Dødballer

Hverken eller av lagene på Old Trafford startet spesielt godt, men det var Solskjærs mannskap som tidvis så ut til å ha kontrollen på det som skjedde ute på gressmatte på Old Trafford.

Burnley truet på dødballer, spesielt ved Chris Wood, men det var Juan Mata som skulle få omgangens første store sjanser etter drøye 30 mintter da Aaron Wan-Bissaka fant ham med et godt innlegg. Dessverre for hjemmelaget bommet spanjolen på ballen.

Det gjorde ikke Anthony Martial i det 33. minutt da Nemanja Matic spilte ham igjennom alene med keeper Nick Pope. Kun en vanvittig blokkering fra forsvarer Charlie Taylor stoppet franskmannen.

Slik Burnley hadde gjort ved flere anledninger denne sesongen, og hadde truet med å straffe United på i den første omgangen, så var det dødballene som skulle straffe de rødkledde.

Ben Mee ruvet nemlig øverst i luftrommet, og knuste Matic før ballen ramlet hos Wood. Han holdt stand, holdt vekk Harry Maguire og hamret ballen forbi David de Gea i United-målet.

Hjemmelaget fikk muligheten til å utligne like før pause, men Andreas Pereiras skudd maktet aldri å true Pope mellom stengene for Burnley. Dermed var det Sean Dyche som kunne smile bredest etter de første 45 minuttene.

Burnley sjokkerte nemlig United, og ledet 1-0 på Old Trafford etter de første 45 minuttene.

LES OGSÅ: Haalands oppførsel vekker oppsikt i Tyskland: - Virkelig trygg på seg selv

Spikeren i kista

Uniteds norske trener tok affære allerede i pausen da supertalentet Mason Greenwood ble kastet inn i håp om at United kunne snu oppgjøret på hjemmebane.

Vondt skulle bli verre for Solskjær i den andre omgangen. For ikke bare skulle United slite med å spille seg til store sjanser, men i det 57. minutt skulle Jay Rodríguez varte opp med en vanvittig drømmescoring.

Spissen vendte seg nemlig inn i United-boksen og hamret til med venstreslegga. Ballen smalt i tverrliggeren bak keeper De Gea, som hadde absolutt null sjanse. Dermed doblet bortelaget ledelsen på Old Trafford.

United jobbet for å finne en redusering, og like etter timen spilt hadde waliseren muligheten. Han vendte inn i Burnley-boksen, men skuddet hans suste utenfor Popes stolpe i det 63. minutt.

I det 74. minutt testet innbytter Jesse Lingard skuddfoten fra distanse, men igjen hadde ikke Pope noe problem med å klaske unna forsøket fra Uniteds nummer 14.

Greenwood var tidvis et angrep alene for United, og med drøye syv minutter igjen av kampen så trodde flere på Old Trafford at han hadde redusert. Dessverre for hjemmelaget så suste forsøket fra tenåringen utenfor mål.

Det virket som et håp var tent i det 90. minutt da innbytter Luke Shaw stanget inn 1-2 etter et innlegg fra Juan Mata. Dommer Jon Moss valgte å annullere scoringen, og etter at VAR hadde sjekket ble avgjørelsen stående.

Det ville seg nemlig ikke for Solskjær og United. Burnley tok med seg alle de tre poengene etter å ha sjokkert de rødkledde på Old Trafford, og sikret 2-0-seieren på «Drømmenes Teater».