*Nettavisen* Sport.

Krisen fortsetter i Start

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX

Vi tror ikke på umiddelbar Mjelde-effekt i Drammen i kveld. Sjekk vårt oddstips.

17.07.11 10:08

Sportspills meny søndag:
Tippetips søndag: Molde holder koken

Oddstips 2: Vålerenga får trøbbel i nord

Tippeligaen: Full oversikt over skader og karantener

Søndagens langoddsprogram er svært innholdsrikt og det er full fart i både Tippeligaen og Adeccoligaen igjen etter fjorten dagers pause. I Danmark er det serieåpning, finalen i fotball-VM for kvinner skal spilles og dessuten er det kamper fra både Finland, Sverige og tysk 2. bundesliga.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens avslag:
7. Bryne - Hødd 1,70

Hvordan Bryne-seier i ettermiddag er priset til lave 1,70 er vanskelig å forstå. Formen er helt fraværende, flere spillere er uaktuelle og dette Bryne-laget er neppe en kandidat til opprykk. Meget godtgående Hødd har overbevist i vårsesongen, og kan utmerket godt ta både ett og tre poeng på Jæren i ettermiddag.

52. HamKam - Sandnes Ulf 1,55
Toppoppgjør på Briskeby mellom de to store formlagene i Adeccoligaen. Dessverre for hjemmelaget er den gode spissen Thomas Lehne Olsen ute i flere uker og han vil savnes. Sandnes Ulf avsluttet vårsesongen med seks strake seire, og sett i det lys blir 1,55 på hjemmeseieren helt meningsløst.

Dagens langskudd:
56 Løv-Ham - Randaberg 3,70

Økonomisk kriserammede Løv-Ham er trygt ned til 1,65 i odds mot et klart forbedret Randaberg som avsluttet vårsesongen med å ta skalpen til Bodø/Glimt hjemme i Randaberg. Hjemmelaget må i kveld unnvære rutinerte Bjørn Dahl i midtforsvaret (karantene) og det svekker en allerede tynn tropp. Moralen er på bånn hos bergenserne, og dersom ikke klubben skaffer til veie 3-4 millioner kroner innen 1. august blir det oppbud. Med slike forutsetninger er det klart fristende med 3,70 for borteseieren.

Dagens spill:
40. Strømsgodset - Start

Ronny Deilas høytflyvende unggutter har ikke bedre enn 1-1-3 på sine fem siste seriekamper. Men det skal tillegges at tre av disse kampene har gått på fremmed gress og Godset har som kjent sin klare styrke hjemme på Marienlyst. Og de to siste matchene har vært tøffe bortekamper mot Vålerenga og Rosenborg. Foreløpig er det kun Molde som har reist fra Drammen med tre poeng, statistikken totalt hjemme viser knallsterke 6-1-1. Ronny Deila kan mønstre en helt skadefri tropp.

Bergenseren Knut Tørum er erstattet med hardhausen Mons Ivar Mjelde som trener i Start som ligger utsatt til etter at sørlendingene kun har kapret fem poeng på sine elleve siste tippeligakamper. Burde vunnet hjemme mot Sogndal i siste kamp før ferien, men måtte nøye seg med 1-1. Sesongåpnet med en solid 2-0 seier borte mot Odd i mars, de seks neste bortekampene har gitt null poeng. Viktige spillere som Jesper Mathisen og Mads Stokkelien er begge ute med skader, det samme gjelder Olufemi Oladapo. Amin Nouri (hentet på lån fra Vålerenga) er spilleklar til søndagens kamp.

Det står 4-3-0 på de sju siste tilsvarende kampene, og vi tror ikke Mjelde får gjort mirakler på så kort tid og fraværet av Jesper Mathisen er uansett merkbart. 1,65 på hjemmeseier er litt kjipt og kanskje vel lavt, men det ser ut som en flott vinnersjanse for Strømsgodset dette og vi spiller Godset. Kampen kan spilles som singel, men 1,65 er for lavt til å forsvare et singelspill og vi kombinerer med en kamp fra Allsvenskan i Sverige.

26. GAIS - Ørebro
Undertegnede også tidligere lansert hjemmesterke GAIS i denne spalten og vi prøver igjen i ettermiddag. 6-0-2 er de sterke tallene for GAIS hjemme på Gamla Ullevi, og klassespillerne Wanderson, Santos og ikke minst Mervan Celik har vært viktige bidragsytere. Sist helg påførte GAIS formtoppede Gefle sitt første nederlag på ni kamper, attpåtil på bortebane. Sterke lag som AIK og Malmö er slått på hjemmebane i juni (begge med 2-0).

For medaljekandidat Ørebro har det foreløpig blitt en vanskelig sesong. Det kan delvis forklares med at playmaker og strategen Andreas Haddad sliter med skadeproblemer (han er igjen uaktuell i ettermiddag). Skuffet i Europa League-kvalifisering hjemme mot Fk Sarajevo torsdag (0-0), og har et tøft utgangspunkt før returen i Serbia. I ettermiddag må også gode Alejandro Bedoya unnværes med karantene. Borte har ikke Ørebro bedre enn 3-1-4.

Hjemmelaget GAIS har fortsatt tre spillere ute med skade, i tillegg sliter noen spillere med sykdom (men ikke de viktigste spillerne dette). Vi har svært god tro på at godtgående GAIS tar sin sjuende hjemmeseier for sesongen og tar knekken på et formsvakt Ørebro. Oddsen for hjemmeseier er 1,85.

Vi spiller dermed en dobbel med Ørebro og Strømsgodset i søndagens første oddstips. Totaloddsen på denne dobbelen er 3,05 og vår innsats som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 1 søndag:
Kamp 26 GAIS - Ørebro 1,85 3,00 3,30
Kamp 40 Strømsgodset - Start 1,65 3,35 4,10
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sjekk ut den nye LIVE-tjenesten for all sport!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag