*Nettavisen* Sport.

Krisestart for Team Sky

Foto: Kristoffer Robin Moslet (procycling.no)

Lars Petter Nordhaug måtte til slutt kjøre fra lagkapteinen sin.

29.08.10 16:16

Når man skal sykle i overkant av 3400 kilometer på tre uker, og man i tillegg har ambisjoner om å gjøre det skarpt i sammendraget - bør ikke en 13 kilometers lagtempo være det verste hinderet.

Men det var det faktisk for Thomas Löfkvist, sent lørdag kveld.

Svensken var mannen det skulle kjøres for under årets La Vuelta a España. Etter halvkjørt lagtempo så det nærmest ut som en svenskevits...

- Dette er krise, måtte Kurt Asle Arvesen innrømme i Eurosport-studioet.

Löfkvist maktet ikke å holde seg på rulla. Dermed ble håpet om en drømmestart snudd til et mareritt i løpet av åtte minutter.

Mistet rytmen fullstendig
Lagkompis Lars Petter Nordhaug medgir overfor procycling.no at det var en fortvilende situasjon. Sky-laget kom selvsagt helt ut av rytmen da sammenlagtkandidaten slet. Til slutt måtte de bare kjøre videre uten 26-åringen.

- Vi kom godt i gang, men så datt Thomas av. Han hadde en skikkelig dårlig dag og slet med akselerasjonene. Det tok litt tid før vi fikk organisert oss skikkelig igjen, etter at vi bestemte oss for ikke å vente på ham. Jeg tror vi hadde vært langt oppe på lista uten de problemene, forteller Nordhaug til procycling.no.

- De startet som et tog, men så falt Thomas litt tilbake i en runkjøring. Han kjempet svært hardt for å komme seg opp igjen. Det kostet for mye, forklarer manager Dave Brailsford.

Team Sky kjørte til slutt inn til en skuffende 14.-plass. 28 sekunder bak HTC-Columbia.

- For egen del følte jeg meg overraskende bra. Jeg er fortsatt forkjølet, men jeg hadde gode bein, forteller Nordhaug.

Cavendish tok trøya
I Columbia-leiren kunne man derimot juble. Selv uten Tony Martin og Michael Rogers, hentet det amerikanske laget fram en lagtempo fra øverste hylle. Tempoeselet Bernhard Eisel var med, men blant de øvrige var det U23-tempomesterne Martin og Peter Velits, samt fremadstormende Teejay van Gaarderen og Lars Bak som tok ansvar i føringene.

Til slutt fikk sprintesset Mark Cavendish æren av å passere målstreken først. 25-åringen kunne dermed trekke på seg den røde ledertrøya i etterkant av etappen.

Rytteren fra Isle of Man-rytteren har kanskje ikke for vane å lede de største etapperittene, men det samme skjedde under fjorårets Giro d'Italia.

Mensjov blør
I lagtempo må man holde minst fem ryttere samlet hele veien inn, og dersom du ikke henger med dit, er det din egen tid som gjelder i sammendraget. Löfkvist tapte dermed hele 1,15 til slutt, mens Denis Mensjov og Rabobank tapte 36 sekunder.

Det var også andre lag med vinnerambisjoner som slet: Xacobeo-Galicia og Ezequil Mosquera tapte 26 sekunder, Euskaltel-Euskadi og Igor Antón taote 27 sekunder. Det var var uansett ingen stor overraskelse.

Men at Caisse d'Epargne endte helt ned på en 11.-plass, kan ikke sies å være noe annet enn en liten skrell.

Thor Hushovd og hans Cervélo-lag fikk en god start, da de klokket inn 13 sekunder bak HTC-gjengen. Faktisk var 32-åringen og hans menn fire sekunder foran tempospesialistene i Garmin-Transitions.

Liquigas tok andreplassen, mens Team Saxo Bank ble nummer tre. Dermed var mye som det skulle under vueltastarten i Sevilla, men ikke alt.

Bare spør Thomas Löfkvist!

Resultater, individuelt:
1. Mark Cavendish (Team HTC-Columbia) 0:14:06
2. Peter Velits (Team HTC-Columbia) samme tid
3. Martin Velits (Team HTC-Columbia) st
4. Lars-Ytting Bak (Team HTC-Columbia) st
5. Hayden Roulston (Team HTC-Columbia) st
6. Kanstantin Sivtsov (Team HTC-Columbia) st
7. Tejay Van Garderen (Team HTC-Columbia) st
8. Matthew Goss (Team HTC-Columbia) st
9. Daniele Bennati (Liquigas-Doimo) +10
10. Frederik Willems (Liquigas-Doimo) st
(...)
23. Thor Hushovd (Cervélo TestTeam) +13
90. Lars Petter Nordhaug (Team Sky) +28

Resultater, lag:
1. HTC-Columbia +14.06
2. Liquigas-Doimo +10
3. Saxo Bank +12
4. Cervélo TestTeam +13
5. Lampre +14
6. Garmin-Transitions +17
7. Omega Pharma-Lotto st
8. Team Milram +18
9. Team Katusha +20
10. QuickStep +23

2175-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.